Rootlu telefonlara Google Play engeli geliyor

media 2004

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google, Rootlu telefonlar için önemli bir karar almaya hazırlanıyor. Rootlu Android telefonlarda Netflix uygulamasının neden kurulamadığı açıklığa kavuşuyor. Peki nasıl yüklenir?

Rootlu telefonların sayısı gün geçtikçe artmaya başladı. Bundan dolayı bazı firmalar bu cihazlara karşı yaptırım uygulamaya başladı. İlk olarak Netflix’in rootlu telefonlarda kurulamamaya başlandı.

teknik destek

Android cihazlara root uygulanarak özel romlar yüklenebilmektedir. Rootlu telefonlarınız da telefonunuzun bir çok özelliğine müdahale etme imkanı sizlere verilmektedir. Root isteyen uygulamaları cihazınıza yüklediğinizde bu uygulamalara da izin vermiş olacaksınız. Aslında yapmış olduğunuz bu işlem büyük güvenlik riski oluşturmaktadır. Fakat cihaz üzerindeki bu kontrolden dolayı kullanıcılar cihazlarına root işlemini uygulamaktadırlar.

Rootlu telefonlara Google Play Store yükleme engeli geliyor

Rootlu telefonlara Google Play engeli geliyor

Rootlu telefona uygulama yükleme sorunu

Fakat bu işlemin yukarıda belirttiğimiz gibi bir çok sıkıntısı olabilir. Bunlardan bir tanesi de Root yaptığınız cihazınız garanti kapsamından çıkmaktadır. Ayrıca rootlu cihaz kullanımını bilmeyen kişiler için uygulama açısından da bir risk oluşabilmektedir. Bu duruma rağmen Google Play Store’de rootlu uygulamalar indirilmeye devam edilmektedir. Bundan dolayıda kullanıcılar cihazlarına root uygulamaktadılar. Aslında play storede yer alan bu uygulamalar ile bir çok işlemi yapabilmekteyiz. Rootsuz cihazlara göre bu uygulamaların bir çok avantajı bulunmaktadır. 

Fakat Google son zamanlarda root edilmiş telefonlar ile ilgili bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Gelen son haberlere göre rootlu cihazlar artık google play storeden uygulama indiremeyebilirler.

Bu uygulama başlamadan bazı uygulamalar Rootlu cihazlara tavır almaya başladılar. Kısa bir süre önce netflix Google Play Storede bulunan uygulamasının artık rootlu android cihazlara indirilemeyeceğini açıkladı. Bu duruma gerekçe olarakta firma Google’nin  Widevine DRM korumasını gösterdi. Bu durum şuan sadece Netflix için geçerli görünse de kısa bir süre sonra diğer uygulamaları da kapsayabilir.

Bundan dolayı kısa bir süre sonra telefonunuza Google Play Storeden uygulama indiremediğinizde bu telefonunuzdan kaynaklanmamaktadır. Googlenin uyguladığı yeni bir politikadan kaynaklandığını hatırlayınız.


Cep telefonumda Google Store yok nasıl yüklerim

Cep telefonumda Google Store yok nasıl yüklerim
Son Güncelleme: 22.05.2017 21:55