Zayıflamanın nedeni nedir nasıl zayıflanır?

nasıl zayıflanır?

Son güncelleme 1 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

İnsanların bir kısmı zayıflamak ister bir kısmı kilo almak ister. İçeriğimizde zayıflamanın nedeni nedir ve bunlara yönelik genel açıklamayı sizlerle paylaşacağız.

Her insan zayıf olmak ister. Ama maalesef bazı insanlarımız boyuna göre kilosu fazla olduğu için zayıflama ihtiyacı duyar. Zayıflamak kilolu insanlara her ne kadar zor geliyor olsa bile zayıflamak irade, inanç, sabır ve azim işidir. Kilolu insanlara rahatsız edici gözlerle bakan insanların olması bile bir kilolu insanın zayıflamak istemesi için bir sebeptir. Bu nedenle her kilolu insan hem kendi sağlığı için hem insanların laflarından ve alay edici gözlerle bakmalarından kurtulmak için zayıflamak ister.

teknik destek

Zayıflama istediği insanda ne olduğu zaman oluşur?

Her kilolu insan zayıf değilim diye üzülmez. Bir insanın kendini her haliyle sevmiş olması çok önemlidir. Unutmayalım ki her insan kilolu ya da zayıf olsa bile çok güzel ve özeldir. Her kilolu insan kendi bedeniyle mutlu olmasa bile kilolu insanların bir kısmı kilolarını saklamadan ve asla üzülmeden yaşamını sürdürmektedir. Maalesef toplumumuzda kilolu insanlarla dalga geçen insanlar çoğunluktadırlar. Bu sebeple kilolu bir insan ile dalga geçildiği zaman o insan elbet üzülür ve keşke zayıf olsam diye düşünür ve zayıflamaya karar verir.

Zayiflamanin nedeni nedir
Zayıflamanın nedeni nedir nasıl zayıflanır?

Nasıl zayıflarız?

Her şeyden önce bilinmelidir ki stres zayıflamanın en büyük düşmanıdır. Bu yüzden rahat olmalısınız. Zayıflamanın bir sürü yolu vardır. İlk yolumuz masraf yapmadan evde kendi yollarımızla zayıflamaktır.

Evde Kendi Yöntemleriniz İle Nasıl Zayıflarız?

1. Düzenli egzersiz

Haftada 3-4 gün egzersiz yapın. İnternette spor videosu çekip bizlerle paylaşan spor hocaları bulunmaktadır.

2. Beslenme alışkanlığınızı değiştirin

Sağlıklı kilo vermek için sadece egzersiz yapmak yetmiyor. Bunun yanında düzenli ve sağlıklı beslenmek çok önemli bir faktördür. Kahvaltıyı ihmal etmemek, ara öğün yapmak, sebze yemek vb. gibi faktörler çok önemlidir.

3. Düzenli uyuyun

Her ne kadar sağlıklı beslenmek ve spor yapmak kilo vermemizi sağlıyor bile olsa düzenli uykuda kilo vermemiz için önemli bir faktördür. Geç saatlere kadar oturuyor olmanız acıkmanızı sağlar ve yemek yeme ihtiyacı duyarız. Bu nedenle kalori aldığımız için kilo vermemiz zorlaşmış olur.

Diyetisyen ile zayıflama

Belirli bir ücret karşılığında sizlere egzersiz ve diyet programı verilir. Her ay takibiniz yapılarak istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

teknik destek

Bir yanıt yazın