Facebook zaman aşımına uğradı hatası neden çıkıyor

Facebook zaman asimina ugradi hatasi neden cikiyor

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

Hesabıma girerken Facebook zaman aşımına uğradı tekrar dene hatası karşıma çıkıyor diyenler oluyor. Haberimizde hem bu konuyu hem de kredi kartı meselesine değineceğiz. İzinsiz işlemlerle alakalı şikayetler için ayrı bir başlığımızı diğer sitemizde hazırlamıştık.

Facebook zaman aşımına neden uğradı şeklinde aramaların her yıl yapıldığını görüyoruz. Buradakilerin temel sebepleri aşırıya gidilen durumlar ve ağın sistemsel arızalarıdır.

Geçici belli dakikalık sorunlarda beklemek daha sağlıklı oluyor. Aksi durumlarda kişinin sürekli denemesi bu kısıtlamayı daha uzun hale dönüştürebiliyor.

Zaman aşımı ne demek neden çıkıyor sorularınıza yanıt olarak aşağıdakilere bir göz atınız.

Zaman aşımı hatası nasıl çözülür?

Facebook zaman aşımı hatası nasıl çözüleceği konusunda genelde önerdiklerimiz deneme yolu ile bulunan çözümlerdir.

İlk aklınıza ağın problemleri olacak. Bu ağın dışında diğer ağlar üzerinde yapılan paylaşımların okunmasını belki bir yol sunabilir. Türkiye içerisinde çıkan sebeplerde vpn kullanılarak geçici çözüme ulaşılır. Yurtdışında oluşan sebeplerde biraz işler değişebilir.

  • Bulunduğunuz şehir ve başka şehirlerde aynı sıkıntı çıkan kullanıcılar oluyor mu diye araştırınız.
  • Farklı telefonlarla, bilgisayarlarla, tarayıcı ve internetle denenmesi gerekiyor.
  • Normal zamanlara vpn kullanıldığında şüpheli görülerek böyle durumlar oluşabiliyor.
  • Chrome kullanarak hesabına ulaşanlar artı giriş seçeneklerden açık olmayanlardan birini daha açmalarını öneririz. Örnek telefon ekli değilse ekleyip doğrulayınız. Sonra numara ile oturumunuzu açınız.
  • Uygulamadan kaynaklı sebeplerde eski sürümlere geçiş daha mantıklı oluyor.

Telefondan yapacaklarınız işin bazı öneriler

  • Güncel olmayan tüm uygulama ve sistem yazılımını güncelleyin.
  • Kapat aç yapılmamış telefonlarda yapılıp ve tarih doğrumu diye kontrol edin.
  • Uygulamalar denilen alana girip instagram’ a dokunun, sonra içerisindeki seçenekleri çalıştırınız.
  • Son zamanlarda yüklediğiniz bir uygulamanın buna sebep olma olasılığı için olası olanları durdurun veya kaldırın.

Hesabın kısıtlanması veya eksik tarafları

Çok aşırı oturum açma girişimleri veya şifreyi yanlış girilmesinden dolayı oluşan bir engelleme yaşanabilir. Bunun testi adına tarayıcı üzerinden hesaba giriş yapılabiliyorsa profil alanında bir şey değiştirilebiliyor mu diye kontrol ediniz. İzin verilmiyorsa bu aklınıza gelebilir. Tabi sistem arızalarında da bu oluşabiliyor.

Diğer taraftan ceza uygulanmış hesaplarda işlem yasağı oluşabiliyor. Bu ekrana gelmeyebilir.

Facebook zaman asimina ugradi
Facebook zaman aşımına uğradı hatası neden çıkıyor

Gelelim izinsiz kredi kartı kullanımına

İzinsiz kredi kartından para çekmiş sorunu genelde Facebook üzerinden reklam vermek için para yükleyen kişilerin başına gelen durumlardan biridir. Facebook’ta reklam vermek gönderisini ve hesabını öne çıkarmak için kullanıcıların tercih ettiği bir yöntemdir. Fakat bazen kullanıcının haberi olmadan para çekme işlemleri gerçekleşebilir.

Facebook’tan reklam verme işlemi özellikle büyük hesaplar tarafından çok tercih edilir. Reklam verme işlemleri de genelde Facebook Ads üzerinden gerçekleştirilir. Reklam hesabı oluşturarak istenen gönderi öne çıkarılır. Böylelikle Facebook kullanan başka hesapların ana sayfalarına gönderi olarak düşer. Bu işlem sayesinde kişiler hem kendi hesaplarını tanıtır hem de ilgisini çeken kullanıcılar tarafından takip edilerek organik takipçi kazanma şansını yakalar.

Reklam işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için reklama göre belirli ücret ödemeleri yapılır. Ücret ödenirken bazı hesap işlemleri girildiği için de yanlışlıkla ya da izinsiz bir şekilde para çekilebilir.

Para çekme sorununun çözümü

Facebook izinsiz karttan para çekme sorununun tek bir çözümü vardır. Facebook destek hattına ulaşarak sorunu detaylı bir şekilde açıklayacak forma ulaşmak gerekir. Bu form istendikten sonra aşağıdaki maddelere göre doldurulması gerekir;

Form alındıktan sonra kişi bilgilerinin hepsi eksiksiz bir şekilde girilmelidir. Burada kullanıcı hesabı adı bilgileri gibi tüm bilgilerin doğru girildiğine emin olunmalıdır. Yanlış bilgiler olursa para ödeme işlemlerinde sıkıntı çıkabilir.

Nasıl yardımcı olabilir bölümüne gelindiği zaman diğer seçeneğine tıklanması gerekir.

Diğer seçeneğinin hemen alında beliren ‘sorduğum ödemeyi seçemedim’ kutucuğu da işaretlenmelidir.

Bunun altında ise ödeme referans numarası kısmında, reklama ücret ödenirken verilen referans numarası eksiksiz bir şekilde girilmelidir.

En aşağıda ise açıklama için bir bölüm ayrılmıştır. Buradan en detaylı şekilde tüm ayrıntısına kadar paranın izinsiz bir şekilde çekildiğinden bahsedilmelidir. Aynı zamanda bu bölüme bankanın ekstresi de eklenirse eğer Facebook teknik personellerinin işlemlerini hızlandırır.

Facebook karttan para çekme sorunu yaşandıysa formun doldurulması gerekir ve Facebook’a iletilmesi gerekir. Daha sonra gönderilen form Facebook personelleri tarafından detaylı bir incelemeye alınır. Form onaylanır ve izinsiz ücret çekildiği belli olursa yaklaşık olarak 7 gün- 10 gün içerisinde ücret ödemesi yapılır.

müşteri hizmetleri