Avea Jet Modem Windows İlk Kullanıma Hazırlanıyor Uyarısı

media 573

Son güncelleme 11 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Türk Telekom Avea jet modem kurulumunda Windows ilk kullanıma hazırlanıyor şeklinde yazıda kalıyor ve ilerlemiyorsa kurulum sorunu yaşıyorsunuz. Çözümü haberde.

Windows XP, Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda Avea jet modem kurulumu ve bağlantı sorunları için aşağıdaki adımları deneyiniz.

teknik destek

Windows’un modeminizini algılamaması, dolayısıyla bağlantı yöneticinizde sürekli “cihazı  takın” uyarısının görünmesi.

Windows’un modem kurulumununu tamamlayamaması, dolayısıyla bağlantı yöneticisinde sürekli “ilk kullanıma hazırlanıyor…” uyarısının görünmesi “Bağlan” tuşuna bastığınızda hata gösterip bağlanmaması ve tekrar “Hazır” durumuna

geçmesi
 

Windows ilk kullanıma hazırlanıyor çözümü

Sırasıyla uygulayabileceğiniz basit çözüm yolları aşağıdaki gibidir. Eğer bir önceki madde ile sorununuz çözülmezse, bir sonrakini deneyebilirsiniz.

1. Öncelikle yeterince uzun beklediğizden emin olun. Windows 7 üzerinde sürücü yüklemeleri uzun sürebilmektedir.

2. Bağlantı yöneticisi kapatıp, en az 5 sn kadar bekledikten sonra yeniden başlatınız.

3. Bağlantı yöneticisini kapatıp, modemi de bilgisayarınızdan çıkarınız. En az 5 sn kadar bekledikten sonra modeminizi yeniden takın.

4. Eğer çözüm bulamadıysanız, daha önceki bağlantı yöneticilerini kaldırıp, temiz bir kurulum yaptığınızdan emin olmanızı tavsiye ederiz. Kurulum hakkında detaylı bilgi için sitemizde bulunan “Yeni Bağlantı Yöneticisi Kurulum Klavuzu” dökümanını inceleyebilirsiniz.

5. Eğer yine çözülmediyse, modeminiz takılıyken Windows “Aygıt yöneticisi” içinde düzgün yüklenmemiş cihazları kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bazı durumlar Windows modemi tam olarak yükleyemeyebiliyor. Tanımlamaları elle yapmak için:

6. Aygıt Yöneticisi (Device Manager) içerisinde donanım değişiklikleri için taratabilirsiniz. Eğer modeminiz düzgün yüklenmemişse, sürücü güncellemesini seçerek aşağıdaki klasörden modeminizin üretici firmasını seçiniz.

C:Program FilesAveaConnectionManagerDriversOnDemand Cihazınız sağlıklı şekilde tanımlandığında Aygıt Yöneticisi’nde aşağıdaki gibi görünüyor olmalı.

AVEA JET MODEM KURULUMU, GÜNCELLEME KURULUMU VE BAĞLANTI SORUNLARI

Bu yazılım, şimdilik sadece Windows kullanıcıları içindir. Yazılımı sağlıklı bir şekilde kurabilmek için lütfen aşağıdaki adımları uygulayınız.
1. Jet modeminizi bilgisayarınızdan çıkarınız.2. Bilgisayarınızda daha önceden kurulu olan bağlantı yöneticilerini kaldırınız. (Avea Jet Modem yazılımı)3. Windows oturumunu kapatıp, yeniden başlatınız.4. Web sitesinden indirmiş olduğunuz Avea Bağlantı Yöneticisi kurulum dosyasını çalıştırınız.5. Kurulum tamamlandığında Jet Modeminizi bilgisayarınıza bağlayınız ve Windows sürücülerinin yüklenmesi için bekleyiniz. Sürücü yüklemesi adımı Windows 7 işletim sisteminde beklenenden daha uzun sürebilmektedir.6. Tüm yüklemeler bittiğinde aşağıdaki ekran görüntüsü gelecektir. Artık bağlanmaya hazırsınız

Bu dökümanda, kurulum sonrası çok nadir de olsa yaşayabileceğiniz olası problemlerin bir kaç adımda nasıl çözebileceğinizi bulacaksınız.Anlatacağım adımlar aşağıdaki durumların hepsinde genel olarak işe yarayabilecek çözüm metodlarıdır.Olası problemler, Windows’un modeminizini algılamaması, dolayısıyla bağlantı yöneticinizde sürekli “cihazı takın” uyarısının görünmesi Windows’un modem kurulumununu tamamlayamaması, dolayısıyla bağlantı yöneticisinde sürekli “ilk kullanıma hazırlanıyor…” uyarısının görünmesi “Bağlan” tuşuna bastığınızda hata gösterip bağlanmaması ve tekrar “Hazır” durumuna geçmesi
Sırasıyla uygulayabileceğiniz basit çözüm yolları aşağıdaki gibidir.

1. Öncelikle yeterince uzun beklediğizden emin olun. Windows 7 üzerinde sürücü yüklemeleri uzun sürebilmektedir.2. Bağlantı yöneticisi kapatıp, en az 5 sn kadar bekledikten sonra yeniden başlatınız.3. Bağlantı yöneticisini kapatıp, modemi de bilgisayarınızdan çıkarınız. En az 5 sn kadar bekledikten sonra modeminizi yeniden takın.4. Eğer çözüm bulamadıysanız, daha önceki bağlantı yöneticilerini kaldırıp, temiz bir kurulum yaptığınızdan emin olmanızı tavsiye ederiz.
Eğer yine çözülmediyse, modeminiz takılıyken Windows “Aygıt yöneticisi” içinde düzgün yüklenmemiş cihazları kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bazı durumlar Windows modemi tam olarak yükleyemeyebiliyor. Tanımlamaları elle yapmak için:Aygıt Yöneticisi (Device Manager) içerisinde donanım değişiklikleri için taratabilirsiniz. Eğer modeminiz düzgün yüklenmemişse, sürücü güncellemesini seçerek aşağıdaki klasörden modeminizin üretici firmasını seçiniz.C:Program FilesAveaConnectionManagerDriversOnDemandCihazınız sağlıklı şekilde tanımlandığında Aygıt Yöneticisi’nde aşağıdaki gibi görünüyor olmalı.Ayrıca Avea Bağlantı Yöneticisi’nde de aşağıdaki “Hazır” durum ekranının gelmiş olması gerekir.
Avea Jet Mobil Modem Güncelleme YazılımıWindows XP/Vista Kullanıcıları İçin İşlem Adımları1- Modeminizi bilgisayarınıza takın ve kurulumunu yapın.2- Kurulum tamamlandıktan sonra modemin kullanıcı arayüzünü kapatın ve “Avea Jet MobilModem Yazılım Güncellemesi” programını çalıştırın. Bu aşamada modeminizin bilgisayarınızabağlı olduğundan emin olun.3- Güncelleme yazılımı hazır hale geldiğinde (Resim 1), “Başlat” butonuna basarak güncellemeyibaşlatın.Not: Güncellemeye başlamadan önce bilgisayaranızın yeterli pile sahip olduğundan emin olun, yoksabilgisayarınızı AC güç ile kullanın ve güncelleme işlemi sırasında modemle bilgisayarın bağlantısınıkesmeyin. Aksi takdirde modeminizde kalıcı sorunlar oluşabilir

4- Güncelleme işleminin ne kadarının tamamlandığını “Güncel Oran” bölümünden takipedebilirsiniz. İşlem tamamlanana kadar bekleyin.5- Güncelleme tamamlandıktan sonra modeminizi bilgisayarınızdan çıkartın ve Avea Jet MobilModem Yazılım Güncellemesi programını kapatın. Tebrikler! Artık modeminizi Windows 7işletim sistemiylede kullanabilirsiniz.6- Mevcut yazılımınızı kaldırın (Uninstall), bilgisayarınızı yeniden başlatın ve modeminizinkurulumunu yapın.

Windows 7 Kullanıcıları İçin İşlem Adımları1- Bilgisayarınıza indirdiğiniz “Avea Jet Mobil Modem Yazılım Güncellemesi” programınıçalıştırın, bu aşamada modemin bilgisayarınıza bağlı olmadığından emin olun.Yazılım Windows 7 sürücülerini bilgisayarınıza yükleyecek ve hazır olduğunda sizdenmodemi bilgisayarınıza takmanızı isteyecektir.

2- Modemi bilgisayarınıza takın, güncelleme için program kendini hazırlayacak ve hazırolduğunda sizden başlat butonuna basmanızı isteyecektir.

3- Şimdi “Başlat” butonuna basarak güncellemeyi başlatabilirsiniz.Not: Güncellemeye başlamadan önce bilgisayaranızın yeterli pile sahip olduğundan emin olun,yoksa bilgisayarınızı AC güç ile kullanın ve güncelleme işlemi sırasında modemle bilgisayarınbağlantısını kesmeyin. Aksi takdirde modeminizde kalıcı sorunlar oluşabilir.4- Güncelleme işleminin ne kadarının tamamlandığını “Güncel Oran” bölümünden kontroledebilirsiniz. İşlem tamamlanana kadar bekleyin.5- Güncelleme tamamlandıktan sonra modeminizi bilgisayarınızdan çıkartın ve Avea Jet MobilModem Yazılım Güncellemesi programını kapatın. Tebrikler! Artık modeminizi Windows 7işletim sistemiylede kullanabilirsiniz.6- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve modeminizi bilgisayarınıza takıp kurulumunu yapın etiket:avea jet modem kurulumu, avea modem kurulumu, jet modem kurulumu, 3g modem kurulumu, avea 3g modem kurulumu, avea 3g kurulumu, vinn modem kurulumu

Son Güncelleme: 31.05.2017 00:02