YouTube Türkiye temsilci geliyor

media 151

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

YouTube' dan Türkiye' de temsilci bulundurma kararı resmen ilan edildi. İkinci ceza uygulandı ve gelecek olan reklam yaptırım mesajından sonra gelen önemli bir açıklama var.

1 Milyon ve üstü kullanıcısı olan ağların ülkemizde temsilci bulundurma zorunluluğu için çıkarılan kanun yetkisiyle bir ve ikinci cezalar uygulandı. Şimdi sıra reklamla alakalı yaptırım kararı alınacağı bilgilendirmesi yapılmasının arkasından YouTube’ dan temsilci bulundurulacak kararı geldi.

teknik destek

Açıklamaya göre bilgi erişimi bağımsızlığı, şeffalık ve ifade özgürlüğü kapsamında gerekli korumanın yapılarak bulunduğumuz ülkenin kanunlarının gereğinin yapılması kararını alındığı bilgisi açıklandı. 

BTK’ dan da yapılan açıklamada olumlu karar sevindirici olduğunu ve diğerlerininde aynı yönde karar alacağını beklediklerini belirttiler. Ulaştırma Bakanlığı tarafından da açıklama yapılacağı bilgisi yayınlandı.

Kullanıcılara ve içerik üreticilerine gerekli önemin verildiği ve bunun bilinci ile gerekli düzenlemelerin yapılarak temsilci bulundurma kararını aldıklarını duyuran şirketin bunu resmi makamlarla paylaşıldığını belirtti.

Ülkemizde ilk adımı atan Netflix şirketi olduğunu da söyleyelim. 

YouTube Türkiye temsilci geliyor

Son Güncelleme: 20.12.2020 19:19