TikTok keşfete düşürme hilesine dikkat

TikTok kesfete dudurme hilesine dikkat

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

TikTok keşfete düşürme hilesi adı altında yapılan bazı paylaşımlara dikkat etmenizi öneririz. Eskiden çok fazla programlara yerleştirilen virüslerle karşılaşırdık. Sonralardan web sitelerine yerleştirilen zararlı kodlarla devam edildi. Keşfete düşürme sitesi gibi paylaşımlarda internette yer alıyor olabilir.

Keşfet hilesi, ücretsiz adı altında ya öneriler şeklinde ya da sistem tanıtımları şeklinde yer alıyor. Öneri olanlar keşfete nasıl düşürülür olarak anlatılmakta. Bazılarında ise karşılıklı etkileşimle yol almaya çalışılıyor. Diğerleri ise ya online sitelerden ya da program halinde öneriler bulunuyor.

teknik destek

Keşfete düşürme programı şeklinde bazılarının işe yarıyor gibi görünse de zamanla düşüşlerle karşılaşıldığını söyleyebiliriz. Artı hesapların kapatılması olasılığı da yüksek.

Keşfet düşürme taktikleri

Takipçi kasma şeklinde yöntemlere benzer internette çok sayıda paylaşımlar görebilirsiniz.

  • Sürekli devam eden etkileşimler fayda sağlar. Paylaşımlarınızın izlenme sayısı, başkaları tarafından paylaşılması ve yorumlarda bulunulması.
  • İçeriklerin başlıklarının dikkat çekici olması.
  • Yararlı etiketlerin ve açıklamaların doldurulması.
  • Sık belli aralıklarla yoğun video paylaşımları.
  • Paylaşımların yoğun kullanıcı saatlerinde yapılması.
  • Özgün medya ve yazıların kullanılması.

Bunlar ilk aşama için yeterli olacaktır.

Hesaplara zarar verecek yöntemlerden uzak durunuz

Ücretsiz keşfete düşürme adı altında önerilerin bir çoğu hesaplara zarar veren nitelikte. Örnek satın kullanılan yardımcı uygulamaların hesabın kısıtlamasına neden olması.

Keşfete düşürme paketleri gibi benzeri satın alınma yöntemler bulunuyor. Ücretli etkileşim sağlanarak belli süreliğine bir şeyler olabiliyor. Lakin sonrasında oluşan olumsuzlukları göz önüne alın.

Olası zararlar:

  • Hesapların çalınmasına neden olacak yöntemler.
  • Geçici engel veya kapatılma durumları yaşanabilir.
  • Kısmı bazı şeylerin çalışması durdurulabilir. Profilinize girip bir şeyleri değiştirmeye çalışın. Yapamıyorsanız ceza alınmış veya sistem aksaklığı diyebiliriz.
  • Sizin adınıza yapılan paylaşımlar.
  • Bir şeylere erişim izni verilmesi.

Fark edenlerin acil parolasını değiştirip girişe ek güvenlik koyması. Telefona gelen sms ile girişler ve kodla giriş yöntemleri açılabilir. Ekli olan bir şeyler varsa kaldırılmalı.

Açık kalan oturumların sonlandırılmasını da unutmayınız. İstemsiz çıkan reklamlar virüsle alakalı olma olasılığını da düşündürür. Sonradan yapılan paylaşımların hepsini kaldırınız.

TikTok kesfete dudurme 1
TikTok keşfete düşürme hilesine dikkat
TikTok kesfete dudurme 2
TikTok keşfet hilesi

Yetkilendirme isteyen site ve uygulamalara dikkat

3. Parti denilen bağlantılara dikkat ediniz. Uygulamalara ve sitelere verilen erişim izinlerinin sonucu size pahalıya neden olabilir. Sizi takip edenlerin karşısına sakıncalı görüntüler gelebilir. Artı dolandırıcılık için kullanılabilir. Hesabınızdan bir şeylerin pazarlanması veya para istenilmesi durumları yaşanır.

Hesabın ayarlarında erişim verilen yerlerin bağlantılarını kesebilirsiniz. Tabi özellikle verdiğiniz yerler varsa onlara dikkat ediniz.

Hesap gizliliği ve güvenliği ile ilgili seçeneklerin yapılandırılması da gerekebilir.

Geliştiricinin tespit etmesi durumlarında büyük yaptırımlar yaşanıyor. Sizin dışınızda birileri yapsa dahi dönüşü olmayan bir yola girilmiş oluyor. Zaten pek dönüş yapıldığını görmüyoruz.

Karşılaştığımız bir olayı sizlerle paylaşmak istedik. Ünlü olma hayali ile sosyal ağlarda yer bulmaya çalışanların büyük sıkıntılar yaşayabileceğini söyleyelim. Birinin böyle bir şeye bulaşarak hesabını popüler hale getirmek için yaptığı yöntemlerin hesabının çalınmasına neden olduğunu gördük. İlk başta kurtardık ve sonradan tekrar bir şeyler denemesinden dolayı hesabını tekrardan kaptırdığını gördük.

Kısaca bir çoğumuz ders almıyoruz. Ya paranızla ama büyük harcama ile ya da emekle hesabınızın bir yere geleceğinizi söyleyelim.

Yardım almak isteyenler için geliştirici uygulamanın üst kısmındaki çizgili alanla bildirim yapmanızı sağlıyor.

teknik destek