Tiktok hesabınızda olağan dışı işlemler tespit ettik

Tiktok hesabinizda olagan disi islemler tespit ettik

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Para çekmek istediğimizde Tiktok hesabınızda olağan dışı işlemler tespit ettik hatası alıyorum şeklinde yazanların bir kısmında çok sayıda yapılan denemeler sonucunu ortaya çıktığını görüyoruz. İşlem engeline takılanların ve farklı problemlerle karşılaşanların yapacağı özel adımları içeriğimizde bulacaksınız.

Para çekemiyorum hesabınızda olağandışı işlemler tespit ettik yazısı ara ara alanların bir çok platformda paylaşım yaptığını gördük. Hatta birebir aynı metni yazanlarda oluyor. Aslında bu TikTok’ un hesapların güvenliği için yaptığı bir durumdur. Fakat çoğu zaman hesap sahiplerinin yaptığı şüpheli durumlar sonucunda bu bildirimle karşılaşılmaktadır. Bu sebeple ilk olarak hesap sahiplerinin son dönemlerde yaptığı işlem geçmişini araştırması önemli olacaktır.

teknik destek

TikTok neden olağan dışı işlemler bildirimini gönderir?

Ağlarda yapılan aşırı etkileşimler sonucu zamanla hesapta geçici kısıtlamalar ve devamında uzayan yaptırımlar getirilir. Sadece etkileşimler de değil kişilerin TikTok tarafından aldıkları uyarıları ciddiye almayıp aynı işlemleri üst üste tekrar etmeleri sonucunda da olağan dışı işlemler bildirimi alınabilir. Hesabın başka birinin eline geçmiş olma ihtimalinin önüne geçebilmek için de bir süre para çekmeme işlemi engellenebilir.

TikTok para çekemiyorum diyen kişiler ilk olarak herhangi bir olağan dışı işlem yapmış diye kontrol etmelidir. En çok bu sebepten dolayı engelleme getirilmektedir. Bunun yanında hesabı aynı anda çok farklı konumlarda açık olursa da kısıtlama getirilmesi olasıdır. Bu durumda da hesabın çalınmış olabileceği düşünülür. Banka hesabı üzerinden yapılabilecek işlemler de bu nedenle kısıtlanır. Böylece herhangi bir hesap çalınması durumunda kişinin TikTok canlı yayınlar üzerinden kazandığı paralar başkası tarafından çekilemez.

Olası uyarıya neden olan sebepler şunlar:

  • Birisinin hesabınızı çalmaya çalışması.
  • Oturumu açarken kullanılan cihazın veya bağlantının tehlikeli görülmesi.
  • Önemli bir çok hesap bilgisini değiştirmeye çalışmanız veya çalışılması.
  • Şüpheli görülecek tüm davranışlar. Hangisinin olduğunu ancak o gün yapmış olduğunun hareketler belirler. Örnek peş peşe şifrenin yanlış girilmesi veya başka bir ülkeden hesaba girilmeye çalışıyor izlenimi.

TikTok olağan dışı işlemler çözümü

TikTok hesabından para çekemiyorum şikayetinde bulunanların duruma göre aşağıdaki adımları denemeleri önerilir. Sonrasında TikTok yardım ekibi ile irtibata geçmelidir.

TikTok hesabı inceledikten sonra en kısa zamanda çözüme ulaştıracaktır. Hesap sürekli yapılan işlemlerin tekrarlanması üzerine kısıtlanmış olabilir. 24 saat boyunca hesaptan çıkış yaparak herhangi bir işlem yapılmaması gerekir.

TikTok hesabının profil bölümünde eksik olan maddeler yüzünden de para çekme işlemi gerçekleşmeyebilir. Aynı zamanda değiştirilen telefon ya da mail adreslerinin de en güncel hali buraya yazılmalıdır.

Aynı internet ve aynı cihazdan sürekli olarak para çekme işleminin yapılması da şüpheli olarak algılanabilecek bir durumdur. Bu sebeple farklı internet ağıyla ve farklı bir cihazla hesaba giriş yaparak para çekme işlemi baştan denenmelidir. Bunun sonucunda para çekme işlemi gerçekleşebilir.

Tiktok hesabinizda olagan disi islemler
Tiktok hesabınızda olağan dışı işlemler tespit ettik

Hesabınızın incelenmesi

  • Gün boyu yaptığınız tüm işlemleri ve paylaşımları baştan sona inceleyin. Gerekiyorsa bunların geri alınmasını öneririz.
  • Profilinizde eksik olan bir alan varsa yani doldurulmamış alanı doldurunuz.
  • Oturum açmadaki ek seçenekleri açın. Sonra doğrulayın. Telefon numarası, başka sosyal hesabın eklenmesi ve ekli olmayan e-posta hesabının eklenmesi.
  • Tarayıcı kullanarak hem kontrol ediniz hem gerekli düzenlemeleri uygulayınız. Tabi erişim izni verilirse.
  • Şifrenizi değiştirerek tekrar oturumunuzu açınız.
  • Ağa destek talebi oluşturun.

Ceza alma olasılığının kontrolü

Profilinize erişim yapıldığı zamanlarda profil bölümünde bir şey değiştirmeye çalıştığınızda işlem yapma izin verilmez. Örnek kısa bir açıklama profilinize eklediniz ve kaydetmek istediğinizde uyarı verilir.

Yaptırımlarda dakika, saat, gün ve aylar gibi bir tablo vardır. Gün ve altı için geçici durumlar söz konusudur. Hem sistemdeki sorunlarda hem kullanıcını ufak tefek sıkıntı çıkardığı davranışlarda karşılaşılır.

Güvenliğin devreye girdiği durumlarda yapılan her neyse tekrarlandığında ilgili yaptırım süresini uzayacağını belirtelim.

Uygulamanın veya uygulamaların yol açtığı durumlar

Çok eskiden güncellemelerin bazen hizmetlerin kullanımlarında sorun çıkardığını gördük. Burada her ne sebeple uyarı alırsanız alın yaptığınızı devam ettirmeniz sonucunda daha büyüğü ile karşılaşırsınız.

Herhangi bir çalışma ve bölgesel durumların araştırılmadan bir işleme kalkışmamak daha sağlıklı olacaktır.

Sonradan yapılan güncelleme ve yüklemelerin incelenip gerekirse geri alınması o an çıkan problemin giderilmesini sağlayacak. Onun için aşağıdakileri uygulayın.

Sonradan kurduğunuz uygulamaları durdurun veya kaldırın.

Uygulamalar adlı bölüme cihazın ayarlarından ulaşın ve TikTok başlığına dokunun. Sonrasında içerisindekilerin çalıştırılmasını öneririz.

teknik destek

Bir yanıt yazın