Nokia 9 resimleri internete sızdı

media 2010

Akıllı telefon sektörüne yeniden giriş yapan Nokia yeni amiral gemisini çıkarmaya hazırlanıyor. Nokia 9 modelinin yeni resimleri internete sızdırıldı. Peki özellikleri nasıl olacak?

teknik destek

Nokia markası bir dönemin efsane cep telefon markasıydı. Cep telefonların ilk çıktığı dönemlerde en çok satılan modellerin üstünde Nokia markası yazılıydı. Etrafımızda bulunan 10 telefondan neredeyse 8 tanesi Nokia firmasına aitti. Fakat teknolojinin gelişmesiyle birlikte gerekli çalışmaları yeterli yapamayan Nokia yerini Samsung ve Apple firmalarına bıraktı.

Fakat Nokia el değiştirdikten sonra yeniden akıllı telefon sektörüne girdi. Yeni modeller üretmeye başlayan firma bu sektörde yeniden yer edinmeye başladı. Şimdide Nokia yeni bir amiral gemi ile tekrardan piyasada görünmeye hazırlanıyor. Nokia’nın amiral gemisi konumunda olacak olan Nokia 9 modelinin görüntüleri internet sızdı. Birlikte Nokia 9’un tasarım ve teknik özelliklerinin nasıl olacağına bakalım.

teknik destek

Nokia 9 resimleri internette yerini aldı

Daha öncede bu model ile ilgili bir çok haber yapılmıştı. Bu haberimizde yayınlayacağımız bilgilerle Nokia 9’un hakkındaki söylentiler netleşmeye başlandı. Gelen bilgiler ışığında Nokia 9’un teknik özelliklerini yayınlamaya başlayalım. Özelliklerini yayınlamadan önce telefona ait görselleri aşağıda paylaşalım.

Nokia 9 resimleri internete sızdı

Nokia 9 özellikleri belli mi?

Nokia 9 özellikleri belli mi?

Yukarıda paylaştığımız görüntülere  bakınıldığında Nokia 9 da ilk göze çarpan detay ön ve arka kısımlarının 2,5 D kavisli cam-metal karışımı bir kasa yapısına sahip olmasıdır.

Gelen görüntüde ayrıca telefonda parmak izi tarayıcılı fiziksel home tuşunun olduğu anlaşılmaktadır. Yine aynı kısımda çift kamera sensörününde olduğu görülüyor.

Bu bilgileri internette yayınlayan kaynağa göre telefonda Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisinin kullanılacağı 4 GB RAM ve  64 GB ROM dahili depolama gibi özelliklerin bulunacağı belirtilmektedir.

Ayrıca Nokia 9 modeli USB T-C ve Gigabit LTE gibi bütün güncel bağlantı türlerini destekleyeceği yine aynı bilgiler içerisinde yer almaktadır. Nokia 9 telefonda 5,27 inç amoled ekran kullanılacağı ve 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip olacaktır. 

Son bilgi ise hangi işletim sistemi kullanılacağı ile ilgili olacaktır. Nokia 9 telefon modelinde Android 7.0 işletim sistemi yüklü olarak satılacağı sızan bilgiler arasında bulunmaktadır.

Nokia 9 telefon modeli ise 2017 yılının 2. kısmında satışa sunulacağı tahmin edilmektedir.


Nokia 9 özellikleri ve tasarımı

Nokia 9 özellikleri ve tasarımı
Son Güncelleme: 22.05.2017 14:16