Galaxy S8 modelinde hareketli home tuşu

media 2056

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Samsung markasının amiral gemisi Galaxy S8 modelinde anasayfa tuşu var mı ? Galaxy S8 home tuşu hareketli midir? İşte basınçlı dokunmatik home tuşu…

Samsung gözde markası Glaxy S8 modelinin satışını gerçekleştirmeye başladı. Yaklaşık olarak iki haftalık sürede satışta bulunan Galaxy S8 modeli her gün bir haber ile gündemde olmaktadır. Bu seferde home tuşu ile bir haber konusu oldu.

teknik destek

Samsung gözde markası Galaxy S8 modeli için çıkacağı dönemlerde home tuşu konusunda çok haber yapılmıştı. Firma bu yeni telefonuna home tuşu koyacak mı yoksa basınçlı bir dokunmatik ekran mı koyacak tartışmaları bir dönem internet sitelerinde yer aldı. Şimdide telefon çıkmasıyla birlikte home tuşu fiziksel olarak telefondan kaldırılmış olduğu yerine basınçlı bir dokunmatik home tuşu konduğunu görüyoruz.

Galaxy S8 modelinde hareketli home tuşu

Gaalxy S8 modeli hakkında çıktığı günden beridir telefon hakkında bir çok haber yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Samsung bu telefonunun tanıtımını ücretsiz olarak yapmaya devam ediyor 🙂 İşte o haberlerden bir tanesi yukarıda bahsettiğimiz home tuşunu telefonda yer değiştirmesidir.

İlk yapılması düşünüldüğü dönemde kullanıcılar arasında tartışma konusu olan ve firma dokunmatik tuşa karar vermesi sonucunda fiziksel tuşu kaldırdı. Tabiki bu karar bazı kullanıcıları memnun ederken bazıları hiçde memnun olmadı. Fakat telefon kullanıma başlanılınca ilginç bir detay ortaya çıktı. Telefondaki home tuşu anlamsız olarak yer değiştirmekteydi. 

Galaxy S8 modelinde hareketli home tuşu

Bu hafta içerisinde Hollandalı bir teknoloji sitesi olan Galaxy Club, Galaxy S8 modelinde yer alan ve dokunmatik özellikli home tuşunun resimlerle hareket ettiğini ispatladı. Galaxy s8 modelinde varolan home tuşu çok fazla farklılıklar olmasa da milimetrik oranda yer değiştirmektedir.  

Home tuşunun bu hareketliliği açıkçası gözle görülecek bir durum değildir. Ancak telefonda bir nokta belirlediğinizde bu dokunmatik tuşun hareket ettiğini göreceksiniz. Hollandalı sitenin bu haberi yapmasından sonra kullanıcıların aklına acaba telefonda herhangi bir arızanın olup olmadığı tartışmaları başladı. Bu haberin yayılmasından sonra Hollanda Samsung bir cevap yayınlamak zorunda kaldı. 

Firma tarafından yapılan açıklamada bu yaşanan durumun bir sorun olmadığı aksine ileride oluşacak sorunlar için bir çözüm olduğu bildirildi. Telefonda çok kullanım sonucu oluşabilecek ölü alanları engellemek için bu tarz bir önlemin alındığı söylenildi.

fiziksel home tuşu var mı


Samsung Galaxy S8 kırmızı ekran sorunu

Samsung Galaxy S8 kırmızı ekran sorunu

Samsung Galaxy S8 parçalara ayrıldı

Samsung Galaxy S8 parçalara ayrıldı

24 Ayar altın Galaxy S8 modeli çıkıyor

24 Ayar altın Galaxy S8 modeli çıkıyor
Son Güncelleme: 04.05.2017 17:12