Sony Xperia X eklenen yeni özellikler nelerdir

media 2314

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

müşteri hizmetleri

Sony Xperia X modeli için Sony tarafından test amaçlı hazırlanan Sony Xperia X 38.3.1.A.0.74 sürümünde ne gibi yenilikler bulunmaktadır ?

Sony firması modellerini ve konspt yazılımlarını geliştirmeye devam ediyor. Sony eskiden beri gelen marka değeri ile mobil sektöründe emin adımlarla ilerliyor. Bu seferde Sony,  Xperia X modeli için daha önce yayınladığı konsept yazılımlara bir yenisi ekleyerek yeni yazılımı piyasaya sürdü. Peki Sony firmasının çıkardığı bu yeni konspt yazılım ne gibi yenilikleride beraberinde getirdi.

Sony firmasının yayınlamış olduğu bu konsept yazılımlar nedir? Sony akıllı telefon sektörünün önemli aktörlerinden biridir. Durum böyle oluncada Sony yayınlayacağı yeni güncellemeleri daha öncesinde konsept yazılım şeklinde yayınlayarak test etmektedir. Bu yazılım sorunsun çalıştığı takdirde diğer modellere genel olarak yazılım güncellemesi gelmektedir. Daha önce konsept yazılım olarak 38.3.A.0.83 sürümü yayınlayan Sony bu yazılımda gelişmiş pil tasarrufunu test etti. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra firma bu özelliği diğer tüm modellere uyarlayarak yayınladı.

Sony Xperia X eklenen yeni özellikler

Sony Xperia X eklenen yani özellikler nelerdir

Geçen ay sony tarafından yayınlanan 38.3.A.0.94 sürümlü konsept yazılımda Ambient Display özelliği yer almıştı. Şimdi ise Sony firması geçen bir aylık süreden sonra yeni bir konsept yazılım yayınladı. Buda demek oluyor ki Sony yeni bir özelliği denemek için bu konsept yazılımı piyasaya sürdü.  

Sony bu aya yayınlanan 38.3.1.A.0.74  sürümlü konsept yazılımı ile Xperia X modeline AptX desteğini ekledi. Ayrıca AptX desteğinin yanında firma Mart ayı güvenlik güncellemelerinide yayınladı.

Peki AptX desteği ne demektir? AptX desteği nerelerde kullanılır? AptX desteği profesyonel ses sistemlerinde kullanılan bir ses sıkıştırma özelliğidir. Bu teknoloji Bluetooth üzerinden çok kalteli ses dosyalarının aktarımını sağlamaktadır. Peki bu şekilde kaliteli aktarımın ne gibi faydaları olacaktır. Eğer Bluetooth kulaklığınız ile müzik dinliyorsanız ses kalitesinde herhangi bir değişiklik olmadan olduğu gibi kulaklığınızdan dinleyebileceksiniz.


Xperia Z3 Z4 A4 Z5 Android 6.0 Resmi Güncellemesi

Xperia Z3 Z4 A4 Z5 Android 6.0 Resmi Güncellemesi

Sony Xperia Z3 Compact Konsept Android 6.0 Sürümü indir

Sony Xperia Z3 Compact Konsept Android 6.0 Sürümü indir
Son Güncelleme: 20.03.2017 23:24