Sayfa Şu Anda Kullanılamıyor Instagram Hatası

sayfa su anda kullanilamiyor

Son güncelleme 2 ay by Teknoloji Haber

Instagram sayfa şu anda kullanılamıyor sorunu yaşarsanız bilin ki ya Instagram’ ın sistemlerinde bir sorun oluştu ya da hesabınızda yolunda gitmeyen bir şeyler var.

Instagram tarafında teknik bir hata olabileceğini belirten bir mesaj alabilirsiniz. Ancak bu, standart bir cevap mesajıdır ve bağlantı sorunlarında oluşacağı gibi hesap tarafında sorun yaşandığında da böyle bir uyarı çıkması mümkün.

Sayfa Şu Anda Kullanılamıyor Ne Demek?

Sayfa şu anda kullanılamıyor, Instagram sistemlerinde beklenmedik bir sorun yaşanması durumlarında çıkan bir uyarı metni. Ancak, ara ara yaptığımız araştırmada bu ve benzeri durumlar bazen ülke içi veya hesapla alakalı problemlerde yaşanıyor. Zaten Instagram tarafında sorun varsa sadece siz etkilenmeyeceğiniz için bunun bilgisine internette denk geleceksiniz.

Instagram Sayfa Şu Anda Kullanılamıyor Hatasına Yönelik Kontroller

Hesabınızda sorun olup olmadığını anlamak adına varsa farklı bir hesapla kontrol edin. Aynı zamanda başka bir ilde yaşayan bir kaç tanıdığınızla görüşüp onlarda da sorun var mı araştırın. Sonrasında aşağıdaki adımları uygulayın.

  1. İnternet, hesap ve telefonu test edin. Bunlardan kaynaklı olup olmadığını anlayın.
  2. VPN kullanarak hesabınıza girmeye çalışın.
  3. WiFi ve mobil veri ile ayrı ayrı kontrol edin. Duruma göre cihazı ve modemi kapatıp açarsınız.
  4. Kod gönderme talebinde böyle bir uyarı çıkıyorsa ya da şifre yenilemede, aşırı istekte bulunmanızdan kaynaklı bir kısıtlama uygulandığı anlamını taşır. Yine farklı bağlantılarla deneyin ve duruma göre bir süre hiç bir deneme yapmadan bekleyin.
  5. Hesabınızda yaptırım uygulanmış olma olasılığı var. Bunun için profilinize tarayıcıdan gidip bir kaç değişiklik yapmaya çalışın. İzin verilmiyorsa ya sistem ya hesapta sorun var demek.
  6. Hesabınızın parolasını değiştirin. Ancak bunu tarayıcı kullanarak yapın ve oturum açık olmasın.
  7. Parola yenileme işlemini birde kayıtlı mail hesabınızın oturumunu tarayıcıdan açık tutun ve yan sekmeden instagram.com’ a girip başlatın. Sıfırlama seçeneklerinden e-posta ile seçip yan sekmedeki açık olan oturumumuzu görmesini bekleyelim. Eğer görürse direk yeni şifre belirlemeniz için bir ekran açılır.
sayfa su anda kullanilamiyor 1
Instagram sayfa şu anda kullanılamıyor

Sayfa Şu Anda Kullanılamıyor: Uygulama Sorunları

Uygulamaya gelen bir güncelleme varsa veya cihazın sistemine bunla alakalı olma olasılığı var. Böyle bir durumda Instagram’ ı kaldırıp yeniden kurmak gerekiyor. Kurdunuz ve yine aynı uyarı çıkıyorsa bu seferde kaldırın ve uygulamanın önceki bir sürümü ile deneyin.

Telefon Tarihini ve Boş Alan Kontrolü Yapın

Tarih yanlışlığı internet ve bağlantı sorunlarına yol açar. Bunun doğruluğundan emin olun ve duruma göre birde boş alan kontrolünde bulunun. Boş alanın yetersiz olması gibi durumlarda uygulama ve cihazın sisteminin düzgün çalışmadığını görürüz.

Telefondaki Güvenlik Riskleri

Telefonda virüs olması ya da güvenirliği konusunda şüpheli görülmesi uygulamanın kullanımında sorun yaşatır. Böyle bir şeye uzun yıllar önce denk gelmiştim. Farklı bir cihazla denediğimizde sorunsuz işlem yapmıştık.

Sayfa Şu Anda Kullanılamıyor: Hesap Şikayetleri

Böyle bir durum zaman zaman çoklu şikayetler sonucunda hesaba yönelik kontrol sürecinde uygulanır. Direk yaptırım yerine hesapların bazı bölümleri kısıtlanır ve anlamsız bir uyarı alırsınız.

Instagram’ dan Yardım İsteyin

Hesabınız için bir uyarı veya ceza mesajı almadıysanız ve yukarıdakileri denediyseniz o zaman Instagram’ dan destek almaya çalışın. Uygun başlıkla ve durumunuzu anlatan görsellerle başvurunuzu yapın.

Instagram sayfa şu anda kullanılamıyor uyarısına yönelik önerilerimiz buraya kadar.

Sonraki: Instagram Arama Sonuçları Yüklenemedi

müşteri hizmetleri

Bir yanıt yazın