Raspberry Pi nedir ne demek

media 531

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Raspberry Pi ne demek anlamı açıklamasından sonra kısacık bir işlevi hakkında bilgilendirme yapacağız. Aynı zamanda Pi kurulumu içinde genel adımlarla yol göstereceğiz.

Raspberry Pi nedir sorusunun cevabı olarak kredi kartı büyüklüğüne sahip bir bilgisayar olduğu tanımını verebiliriz. P3 ve P4 fiyatı çok uygundur ve genel olarak küçük yaşta olan çocuklar tarafından kullanılır. Küçük yaştaki kullanıcıların tarafından kullanılan bu bilgisayarlar, yetişkin insanlar tarafından da kullanılabilir. Çünkü bu bilgisayarlar, masaüstü ya da dizüstü bilgisayarların yaptığı birçok işlemi yapabilecek kapasitededir.

teknik destek

Raspberry Pi0 bilgisayarda kullanma tavsiyeleri

Raspberry Pi bilgisayarları kullanımı için HDMI bağlantısı olan bir ekran ya da televizyon ve bir klavye-fare seti gereklidir. Önerilen ise tek alıcılı kablosuz olan bir klavye-fare setidir. Böylece kısıtlı sayıda bulunan USB portlarını tasarruflu kullanırsınız. Bütün Raspberry Pi modellerinin, mikro USB tipi güç beslemesi girişi vardır. Resmi Raspberry Pi Adaptörü kullanıldığında herhangi bir problemle karşılaşılmaz. Bunun yanında da yüksek akım sağlayan cep telefonu şarj adaptörleri de önerilenler arasındadır.

Raspberry Pi kurulumu

Kurulum için;

  • İlk olarak güç kaynağı bağlantısını sağlamak gerekir
  • Kartta bulunan MicroUSB portundan 5V’lık gerilim verilip Raspberry çalıştırabilirsiniz
  • Fakat güç voltajın bu ölçüyü aşmaması gerekir
  • Çünkü Raspberry üzerinde fan yoktur ve bu yüzden yüksek voltaj bilgisayarı kullanılmaz duruma getirir
  • Monitör bağlantısı HDMI çıkışıyla yapılır
  • USB portundan fare ve klavye bağlantısı gerçekleştirildiğinde Raspberry’yi kullanımına başlanılabilir.

Kurulum için, öncelikle microsd karta format atmak ve Raspbian işletim sistemi indirilmesi gerekir. Yazılım yüklemesi yapıldıktan sonra da kart, Raspberry’ye takılıp çalıştırılır. Daha sonra da yönlendirmeler takip edilerek kurulum gerçekleşir.

Raspberry Pi nedir ne demek

Son Güncelleme: 17.02.2020 17:41