WiFi kimlik denetimi hatası ne demek

media 666

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Kablosuz kimlik denetimi yapılamadı sorununda temel neden wifi şifre hatası alınması. Bu da genellikle yanlış parola girilmesinden kaynaklanıyor. Ama farklı nedenlerde var.

Günümüzde internet ve teknoloji oldukça gelişmiştir. Ayrıca internet kullanımı da fazlasıyla yaygınlaşmıştır. Çoğu evde sabit internet bulunmaktadır. Sabit interneti olmayan evlerde de mobil internet olduğundan neredeyse internetsiz ev kalmamıştır diyebiliriz. Yazımızda wifi şifre hatası alıyorum sorununu ele alacağız.

teknik destek

WiFi kimlik denetimi, kablosuz şifre girildikten sonra denetim yapıldıktan sonra bağlantı sağlanıyor. Denetim hatası alındığında çoğu teknik bir sorun olduğunu düşünüyor. Hataya neden olabilecek seçenek aşağıda bulunuyor.

  • Wifi şifresinin yanlış olması
  • Şifreleme tipinde uyumsuzluk yaşanması
  • Güvenlik duvarı gibi bazı etkenlerin engellemesi
  • Türkçe karakterler kullanılması
  • Yazılımsal nedenler

WiFi kimlik denetimi çözümü

  • Şifrenin kontrol edilmesi
  • Bağlantı yapılmaya çalışan bilgisayarda veya telefondan ağı unut yapılması
  • Modem wpa ayarının değiştirilmesi 
  • Farklı cihazlarda denenip duruma göre modemin resetlenmesi
  • Bilgisayarın, tabletin veya telefonun tarih ayarının yanlış olması neden olabilir

WiFi kimlik denetimi hatası ne demek

İnternete bağlanma şekilleri

Sabit internetin olması durumunda internet kullanımını gerçekleştirebilmek için farklı yollar vardır. Bu yollar kablosuz ve kablolu olmak üzere ikiye ayrılır.

Kablosuz internet

Kablosuz internet ilk zamanlarda acil internet ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulmuştur. Sonralarda daha basit kullanımı sebebiyle yaygınlaşmıştır. Nedenlerinden biri ise şehirde altyapıya ihtiyaç duymadan ve uğraştırmadan kullanılabilmesiydi. Kablosuz internetin diğer adı wifidir.

Çalışma prensibinde alıcılar ve vericiler bulunur. Modemler veya routerlerde vericiler vardır. İnternetin kullanılmak istenildiği cihazlarda ise alıcılar bulunur. Modemdeki vericiler sinyaller gönderir. Cihazdaki alıcılar ise bu sinyalleri alarak internet bağlantısını sağlamış olur.

Kablolu internet

İnternetin kablolar yoluyla dağıtılmasıdır. İnternetin ilk zamanlarında kullanılan yöntemdir. Modemdeki veya dağıtıcıdaki internet kablo yoluyla cihazlara aktarılır. Bu yöntemde alınan internet hızı kablosuz bağlantıya göre daha hızlıdır. Bu yüzden bilgisayardaki internet bağlantıları genelde kablo yöntemi ile yapılır. Daha hızlı internet olmasının sebebi ise kablosuz yöntemde internet sinyallerinin engellere çarparak zayıflamasıdır.

İnternet hatası

İnternet kullanımında karşılaşabilecek pek çok sorun vardır. Bu sorunları da çözüme kavuşturmak mümkündür. Gerek teknik destek alarak gerek kendi çabalarınızla sorunlar çözülebilir. Bu hatalardan biri de wifi şifre hatası alıyorum sorunudur. İnternete bağlanılmak istenilen cihazda şifreyi yanlış girmiş olabilirsiniz. Bu yüzden ağı unut yaparak şifreyi yeniden girme olanağı sağlayabilirsiniz. Şifreyi doğru girdiğinizden emin olursanız bağlantı yapılacaktır.


Xiaomi Mi WiFi Pro kurulumu resimli anlatım

Xiaomi Mi WiFi Pro kurulumu resimli anlatım
Son Güncelleme: 26.12.2019 16:08