Modem ışıkları ne anlama geliyor?

media 523

Son güncelleme 1 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

DSL / ADSL ve internet ışığı ne anlama geliyor? ADSL/ internet ışığı yanmıyor sorunun başlıca nedenleri oluyor. Bu ışıklarla analiz daha kolay olabiliyor.

Modem ışıkları ne anlama geliyor sorusu şu şekilde cevaplanabilir. Modemlerde yanıp sönen ışıklardan biri olan power ışığı modemin en önemli ışığıdır. Güç anlamı taşır ve bu ışık yanmadığında modem çalışmıyor anlamı taşır. Bunun için ilk olarak modemin etrafında on-off tuşuna basılmalıdır. Genel olarak ışık yeşil renktedir. Modem ışığı kırmızı yanıyorsa bu ışığın yanmadığı anlamına gelir. Bu gibi durumlarda modemin kapatıp açılması gerekir.

teknik destek

WLAN/LAN ışığının anlamı

WLAN / LAN ışıkları, modemin kablosuz bağlantısı olduğu anlamını taşır. Modeme bağlanılsa da bu durum internete bağlanılmasını sağlamayacaktır.

ADSL ve internet ışığı anlamı

DSL ışığı, internet ve modem arasında yer alan bağlantı kablosunda sorun olduğu anlamına gelir. Bu kablo düzgün olarak takılmamıştır veya arıza durumuna geçmiştir. Tabi olası sorunlar aşağıda yer alıyor.

  • Altyapı sorunu
  • Bina içi veya dışı kablo tesisat sorunu
  • Giriş bağlantı aparatında sorun
  • Telefon hattında çevir sesi olmaması

İnternet ışığı, modemin ip alamaması, kullanıcı bilgilerinde yanlışlık veya modem kendiliğinden resetlenmiş ver kurulum gerekebilir. Nadirde olsa internet hizmetinde anlık veya belli bir süre erişim sorununda da bazen görülebiliyor.

ADSL ve ethernet ışıklarının anlamları

Bu ışıklar, internetin modeme ulaştığı anlamını taşırlar. Bu ışıklar yandığı zaman modeme bağlanıp internete rahatlıkla girebilirsiniz. Bu ışıklar eğer yanmıyorsa, modem kurulumu esnasında kullanıcı adı ve şifre yanlış yazılmış olabilir.

Fakat bu konuda herhangi bir sorun yaşanmıyorsa bu sıkıntı santral kaynaklı olabilir veya bu sıkıntı internetin aktif halde bulunmaması nedeniyle de oluşabilir. Bunların yanında modemin uzun bir süre açık kalmamasına da dikkat edilmelidir.

Bilgisayardaki işler tamamlandıktan hemen sonra güç kaynağının kesilmesi gerekir. Çünkü bu güç kaynağının kesilmesi durumu kullanıcılara büyük fayda sağlayan bir etkendir.

Modem ışıkları ne anlama geliyor?