Telegram hesabım yok ama doğrulama kodu geliyor

media 73

Telegram hesabım olmamasına rağmen doğrulama kodu geliyor şeklinde şikayetlere baktığımızda nedense diyenlerin şifre sıfırlaması aklına gelmiyor.

teknik destek

Telegram uygulamasını indirmediğiniz halde onay kodu geliyorsa bu herhangi birinin sizin telefon numaranızı kullanarak uygulamaya kayıt yaptırmaya çalıştığı anlamına gelir. Bu eylemi gösteren kişi, uygulamaya kayıt yaparken kendi numarasını yanlış yazıp sizin numaranızı girmiş olabilir, rastgele bir telefon numarası yazarken sizin numaranıza denk gelmiş olabilir veya sizin numaranızı bilen biri numaranızı kullanarak kayıt yaptırmak istemiş olabilir.

Telegram, diğer mesajlaşma uygulamalarından farklı olarak gizliliği ve güvenliği ön planda tutan ücretsiz mesajlaşma uygulamasıdır. Telegramın bile göremeyeceği gizli sohbet imkanı sunan bu uygulamaya telefon numarası ile kayıt yapılmaktadır. Telegram; sohbetlerin şifreli olması, mesajların belli bir süre sonra kendiliğinden yok olması ve uçtan uca şifreleme özelliğiyle piyasadaki en güvenilir mesajlaşma uygulaması olduğunu iddia ediyor.

teknik destek
  • Numaranızla parola sıfırlamasını başlatınız. Erişirseniz hesabı iptal ediniz.
  • Ulaşamayanların destek sayfasındaki bağlantıya bildirimde bulunması gerekebilir. Artı aşağıdaki @ önerisini kullanınız.
  • Kullandığınız cihazların güvenliğinden emin olunuz.

Başkalarının telefon numaranız ile hesap açma durumu

Telefona gönderilen doğrulama kodu olmadan hesabın açılması mümkün değildir. Telegram, her ne kadar güvenlik ve gizlilik vaat etse de, telefonunuzu alıp kodunuzu çalabilecek kişilerden koruyamaz. Bu yüzden telefonunuza gelen kodu kimseyle paylaşmamanız gerekir. Paylaşmadığınız halde biri sizin kodunuza bir şekilde erişip hesap açmışsa ve bundan haberdar iseniz uygulamayı indirip telefon numaranızla giriş yaparak hesabınızı silebilirsiniz ve ya @NoToScam ile iletişime geçebilirsiniz. 

Son zamanlarda kendinden sık sık bahsettiren Telegram uygulaması, insanlarla mesaj yolu ile iletişim kurmak için bire birdir. Bu uygulama sayesinde bireyler karşılarındaki kişiye mesaj atabilmekte, link gönderebilmekte ya da ses kaydı yapabilmektedir. Ses kaydı sayesinde kişilerin tek tek harflere basmadan söylemek istediklerini tek bir mesaj ile söyleyebilmesi mümkündür. Telegram uygulaması yüklenirken telefonda bazı işlemlerin yapılması gerekmektedir. Uygulama, Ios ve Android sistemler için farklı şekilde indirilebilmektedir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra uygulamaya kayıt olunması gerekmektedir. Kayıt sırasında istenen bilgiler arasında telefon numarasına gönderilen onay mesajı da yer almaktadır. Bazı insanlara ise uygulamayı indirmedikleri halde kod gelebilmektedir. Son zamanlarda Telegram hesabım yok ama onay kodu geliyor diyen insanların sayısı bir hayli artmıştır. 

Telegram uygulaması, diğer mesajlaşma uygulamalarına oranla daha sık tercih edilmektedir. Bu tercihin sebebi hiç şüphesiz uygulamanın hızlı ve güvenilir olmasıdır. Ayrıca uygulama içerisinde bir kişiden fazla kişiye aynı mesajın gönderilme imkânı da bulunmaktadır. Bu imkân, uygulamada açılan çoklu gruplar sayesinde mümkün olmaktadır.

Telegram uygulaması indirilirken telefonlara kişiye özel bir kod gönderilmektedir. Bu kod uygulamaya girişin güvenilir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Ancak bazı istisnai durumlarda Telegram indirmeyen insanlara da kod geldiği görülmüştür. Kod geliyor diyen insanların bu durumu önemsememesi önerilmektedir. Sebepsiz yere onay kodu gelmesi, sizden başka insanların telefon numaranızı kullanarak Telegram hesabı açmaya çalışması demektir. Ancak sizdeki kodun o kişiye ulaşmaması ile hesap açılmayacaktır. Bu da telefon numaranız ile sizin haberiniz olmadan hiçbir şekilde işlem yapılamayacağı anlamına gelmektedir. Eğer böyle bir durum başınıza geldi ise endişelenmemeniz ve herhangi bir kimseye size gönderilen kodu söylememeniz önerilmektedir.

Telegram hesabım yok ama doğrulama kodu geliyor

Son Güncelleme: 14.04.2021 15:23