Apple Touch ID özelliğini bırakabilir

media 191

Apple firmasının ürettiği iPhone telefon modelinde artık Touch ID parmak izi özelliği olmayabilir. iPhone 8 modelinde parmak izi olacak mı?

teknik destek

Apple firmasının amiral gemisi olan iPhone modelleri ülkemizde ve dünyada en çok rağbet gören telefon modelleri arasında yer almaktadır. iPhone telefonlarında yer alan parmak izi özelliği artık yeni modellerinde yer almayabilir.

Apple firmasının Touch ID özelliğini son çıkaracağı telefon modelinde kullanmama ihtimali bulunmaktadır. Touch ID peki nedir? Touch ID özelliği aslında herkesin bildiği bir özelliktir. Telefonlarda yer alan Touch ID özelliği telefonun ekran güvenliğinde veya Apple firmasının alış veriş siteleirnde kullanılan parmak izi kullanımına verilen isimdir. Apple firması yeni telefonu olan iPhone 8 ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir. Yeni çıkacak modeller ile ilgili analistler fikirlerini internette yayınlamaktadırlar. İşte o analist raporların birinde Apple firmasının yeni telefonununda Touch ID özelliğini kullanmama ihtimalinin olduğunu yazdı. 

teknik destek

Apple firması Touch ID özelliğini bırakabilir

Apple Touch ID özelliğini bırakabilir

Firmanın 10. yılına özeli üretimini yapacağı iPhone 8 modelinde farklı bir tasarım uygulaması tüm analistler tarafından beklenilmektedir. Fakat Apple firmasınında bu konuda bir karar vermişliği olmadığı gelen haberler arasında yer almaktadır. Firma telefonda yer alan Touch ID yani parmak izi özelliğini yapmayı düşündüğü tasarımda ekran altına koymada sıkıntılar yaşadığı gelen bilgiler arasında yer almaktadır. Hatta bu sıkıntı iPhone 8 modelininde geç çıkmasına sebep olabilmektedir.

Analistlerden biri olan Andy Hargreaves’e göre önümüzdeki günlerde yapmayı düşündüğü tasarımda ekran altına Touch ID özelliğini Apple yerleştiremezse bu özelliği telefondan kaldırma ihtimalinin olduğunu bildirdi. Bu durum ne kadarda zor gibi gözüksede biz kullanıcılar için fakat analiste göre bu ihtimal kuvvetle muhtemeldir.

Teknoloji haber


iPhone 8 özellikleri hakkında yeni bilgi!

iPhone 8 özellikleri hakkında yeni bilgi!

iPhone 8 raporunda bir çok önemli özellik sızdırıldı, yeni canavar geliyor!

iPhone 8 raporunda bir çok önemli özellik sızdırıldı, yeni canavar geliyor!
Son Güncelleme: 12.06.2017 12:15