iOS' da güvenlik açığını Google duyurdu

media 968

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google' dan yapılan bir açıklamada iOS' da 6 açık bulduklarını duyurdu. Güvenlik çalışanlarının tespit ettikleri bu açıklarla iPhone savunmasız kalabiliyor.

Bazı Google güvenlik araştırma çalışanlarının, iOS’ da bulduğu güvenik açıkları yayınlandı. Bulunan açık kullanıcılarından bağımsız olarak ortaya çıkıyor. 

teknik destek

iMessage açık var. Gönderilen mesaj ile güvenlik duvarının kırıldığı ve telefonun saldırıya açık olduğu belirtiliyor. Diğer başka açıklar ise cihazın belleklerini etkiliyor.  

iOS’ da altıya yakın açık olduğu söyleniyor. Bu açıklar iOS 12.4′ ün alt sürümlerinde görüldü. iOS 12.4 ile açık kapatıldı. Yani güncelleme almayan ve bu açığın yer aldığı sürümleri kullanan iPhone kullanıcıları risk altında. Tabi daha fazla detayı Apple’ dan öğrenmek gerekiyor.

Apple’ da çıkan açıklar hakkında daha fazla bilgi paylaşmayan Google, yakında çoğu açığın kapatılacağını beklediklerini açıkladı. 

Kısaca ulaşılamayacak sistem yok!

iOS' da güvenlik açığını Google duyurdu

Her ne kadar iOS’ da Android kadar açık olmayacağı net bilinse de yıllarca Apple’ ın antivirüs kullanıma ihtiyacı olmadığı söylemi acaba yanlış mı?