Twitch kendi kendine şifre değiştirme mesajı

Twitch kendi kendine sifre degistirme mesaji

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Twitch kendi kendine şifre değiştirme mesajı geldi ve aklınıza hesabım çalınmış olabilir mi geldi? Bu olasılık var lakin bir dönem Twitch şüphe doğrultusunda kendisi hesap sahiplerinin şifresini değiştirmişti. İçeriğimiz genel bilgi olarak hazırlanmıştır.

İçeriğimizde olası şüpheli durumlarda dikkat edilecek hususlardan söz ettik. Devamında ise sanırız 6-7 yıl önce olan bir olaya yer verdik.

teknik destek

Twitch, özellikle oyun tanıtımlarının ve yayın yaparak para kazanma platformlarından biri. Belli bir kesimin daha çok kullandığını belirtelim. Bir sosyal medya uygulaması gibi durmayan daha çok oyun severlerin mekanı gibi bir yer.

Twitch kendiliğinden şifre değiştirme sorunu

Hesabımın şifresi kendi kendine değişmiş veya şifre değiştirme mesajı geldi diyenler oluyordur. Öncelikle durumu anlamak adına kontrol edeceğiniz alanlar olacak.

Şifre kendi kendine değişir mi önce bunu açıklayalım. Şifre değişikliği çoğunlukla olağan durumlarda risk açısından değiştirilir veya giriş engeli uygulanır. Bu da pek karşınıza çıkan bir durum değildir. Bizim aklımıza gelen en mantıklı olan seçenek birisinin şifre denemesi yapması oluyor. Buna hesap çalmaya yönelik denemeler diyelim.

Bir diğer olası sebep ise hesabınıza erişim hakkı verdiğiniz uygulama ve sitelerin işlem yapmaları. Bu genelde hesabınızı kullanarak paylaşım, tanıtım veya kullanıcı etkinliğini izleyen yöntemlerde oluyor. Yani kesin bundandır diyemiyoruz.

Hesap güvenliği için dikkat edeceklerini

Şifre değişti veya hesabınız kilitlendi şeklindeki bildirimlerden sonra güvenliğinden emin olduğunuz cihaz veya bilgisayarlardan oturum açmaya çalışın. Güvenlik olayında biz iPhone ya da Mac sistemlerini öneriyoruz. Dış müdahaleye çok açık olmayan sistemler. Kesinlikle erişim yapılamaz demiyoruz. Ama herkes erişim yapamayacağını belirtebiliriz.

Oturumunuzu açtıysanız veya oturumunuz zaten açıksa önce şifrenizi değiştirin, sonra ek güvenlik seçeneklerini inceleyin. Açık olan kapı var mı ve olmasa dahi kendinizce önlem alın. Örnek telefon numarası eklenerek doğrulama, ek giriş doğrulaması gibi güvenliği zorlaştırın.

Kullandığınız sistemlerin ve tarayıcıların güvenliğine dikkat edin. Virüs ve casus yazılımlarda etkili olanları tercih edin.

  • Hesabınızla ilgi kullanacağınız bağlantı twitch.tv/user/account-recovery
Twitch kendi kendine sifre degistirme
Twitch kendi kendine şifre değiştirme mesajı

Geçmişte bu konu için Twich paylaşımı

Twich uygulaması, oyuncuların canlı yayınlarda kullandığı sistemlerden biri. Ancak Twich, yaşanan bir güvenlik sorunu sebebiyle bazı kullanıcıların hesabına izinsiz bir takım girişler olduğunu fark ederek, var olan bloğu üzerinden duyuru yaptı. Twich yaptığı duyuru ile güvenlik sebebiyle tüm üyelerinin kullanıcı şifrelerini bloke ettiğini Twich uygulamasına giriş yaptıklarında yeni bir şifre belirleyerek giriş yapmaları gerektiğini belirtti.

Ayrıca YouTube ve Twitter bağlantılarını da ortadan kaldırdığını belirten firma, hesapları ele geçirilen kullanıcılar ile iletişime geçerek, direkt bağlantı kurarak durum ile ilgili gerekenleri yapacağını söyledi.

Henüz ortada net bir durum yokken, yalnızca iddialar ve soru işaretleri üzerine harekete geçen Twich firması, üyelerine yeni şifre uygulaması ve sosyal paylaşım ağ hesapları üzerinden yapılacak girişi engelleyerek var olabilecek sorunları ortadan kaldırmış gibi görünüyor. Ciddi bir sorun var gibi gözükmeyen uygulama için hemen harekete geçen Twich firması sektörde bu hareketiyle de beğenildi.

Twitch şifreleri boş yere mi sıfırlandı?

Sisteminin ve kullanıcılarının güvenliği için hemen harekete geçerek, üyelerinin güvenliği açısından girişimlerde bulunan Twich firması artı puan kazandı.

Var olan sorunu blog sayfasından kullanıcılarına ve konu ile ilgili meraklılarına duyuru yaparak açıklayan Twich firması, bu yönüyle de güvenilir bir alt yapıya ve müşteri hizmetleri hususuna sahip olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Ayrıca sosyal paylaşım siteleri olan YouTube ve Twitter üzerindeki bağlantılarını da koparan Twich, üyelerin bu yolla uygulamaya direkt giriş yapmasını engelleyerek hem bahsi edilen sosyal paylaşım sitelerinin hem de kendi uygulamasının güvenliğini sağlayan ciddi bir adım atmış oldu.

Sorunu yaşadığı belirtilen kullanıcıları ile direkt bağlantıya geçerek ilgileneceklerini bildiren Twich firması yetkilileri, bu girişimiyle de kullanıcılarından artı puan almayı başaran bir hareket gerçekleştirmiş oldu.

Sanal dünya üzerinde bir çok kişi bir çok uygulama ve sistemde kişisel bilgilerini vererek üye olmakta. Bu noktada önemli olan da üye olunan uygulamaların kişisel bilgilerinize ne kadar sahip çıkıp, güvenliğini sağladığı konusudur. Dolayısıyla Twich firması da yaptığı duyuru ve girişimler neticesinde kendine yakışır bir girişim gerçekleştirmiştir.

teknik destek