Havelsan 5G çağrısı

media 997

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

5G için 4-5 ülkede bazı bölgelerde hizmet veriliyor. Türkiye 5G için ne yapıyor ve ne zaman geçiş yapacak? Bazı ülkelerin bütçesi fazla olduğundan daha erken geçebilir.

5G, G.Kore dahil iki üç ülkede kısmi olarak kullanımca başlandı. Türkiye 5G konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Tarih olarak 2020 sonları veya 2021 işaret ediliyor.

teknik destek

Ülkemizde 4.5G yeni yeni oturmuş diyebiliriz. İlk çıktığında şebeke sorunu ve çoğu bölgelerde bazı yerlerde verilen 4.5G hizmeti şuan stabil kullanımı 2 yıl oldu diyebiliriz.

Güçlü bir altyapıya sahip olan 4.5G ile bir süre daha devam edilecek. Bu hızlar bile şu an için fazla diyebiliriz. Malum kota sorunu var. Her ne kadar paket artıtımları olsa da yetersiz kalıyor.

5G için Havelsan’ dan bir öneri var. Genel Müdür tarafından yapılan açıklamada 5G teknolojisinde tek markada toplansın. Argela, Ostim Aselsan ve 2-3 firma tarafından yapılan çalışmaların iki ayrı proje halinde sürdürüldüğü belirtildi.

Havelsan 5G çağrısı

Projeler birleştirilmesi önerisi! Bu teknoloji için gerekli uzman desteğinde açıklar olduğundan projenin bölünmesi yerine tek çatı altında sürdürülmesi hem projenin hızlanmasına hem de kaynak israfını önleyecek.

5G henüz tam anlamıyla yeterli bir seviyeye ulaşmadı. Doğru zaman henüz gelmedi. Performans testlerine göre gecikme süreleri ve hızın belirli seviyelere ulaşması için daha çok çalışılması gerekiyor.

BTK’ dan 5G kullanımına yeşil ışık yakılırsa o zaman geçiş düşünülür. Şu an geçilmesi vatandaşlara 4.5G’ nin üstünde bir hizmeti vermeyecek. Hatta çalışmaları baltalanmış olacak. Diğer teknolojik konular için Teknoloji haber bölümünden bakabilirsiniz


4.5G simgesi yok nerede LTE nedir

4.5G simgesi yok nerede LTE nedir
Son Güncelleme: 31.12.2019 18:43