iPhone X ekranında özel yanık önleme sistemi

media 120

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Apple markasının gözde modellerinden biri olacak olan iPhone X modeline özel yanık önleme sistemi geliyor. iPhone 8 ile tanıtılan iPhone X hakkında detaylar haberimizde…

Apple firması OLED ekrana sahip ilk modeli iPhone X‘i çıkarmaya hazırlanıyor. iPhone X modelinin ekranını firma iOS 11 işletim sistemi içerisine entegre edeceği bir yazılım ile koruma altına alacak gibi görünüyor. Peki bu yazılım ekranda oluşabilecek yanık görüntülerini nasıl önleyecek?

teknik destek

OLED ekrana Apple uzun bir araştırmaların ardından geçme kararı aldı. Bu tarihten sonra çıkacak bütün modellerinde bu ekranı kullanmaya başlayacak olan firma gerekli alt yapı çalışmalarını da yaparak ekran tedarik sorununu da büyük ölçüde çözmüş gibi gözükmektedir. iPhone modellerinin ekranın da oluşabilecek yanık görüntülerini önleyici bir sistem telefon içerisine entegreli olarak kullanıcılarının karşısına gelecek.

iPhone X ekranına özel yanık önleme

media 23

Mobil sektöründe bulunan LCD panelli ekranlarda oluşan yanık ekran sorunu yeni ekran teknolojisi OLED panelli ekranlarda da zaman zaman görünebilmektedir. Yanık ekran görüntüsü nedir ? Telefon ekranınız da yanık ekran oluştuğu zaman hayalet görüntüsü telefon ekranında belirlenerek uzun bir vakit kalabilmektedir.  Bu yanmaların oluşmasının sebebi ise aynı statik içeriğin ekranda renk tonunda oluşan değişikliğin uzun süre gösterilmesi ile oluşmaktadır. Apple bir firması bu sorunu çözmek için iOS 11 mobil işletim sistemine bir yazılım yerleştirdi. 

Şu aşamada iOS 11 içerisine yerleştirilen bu yazılımın  yanık oluşumunu nasıl önleyeceği tam olarak bilinmemektedir. Telefon kullanıma başlandığında bu detayları öğrenebileceğiz. Ayrıca bu yazılım etkin olabilmesi için ayarlar bölümünden herhangi bir ayar yapılıp yapılmayacağı daha belli değildir. Bu özellik herhangi bir ayar yapılmadan kalıcı olarak ta telefonda olabilir. Ayrıca iPhone modellerinde kullanılacak iOS 11 işletim sisteminde yapılan tasarımlar ile bu sorunlar firma tarafından çözülmeye çalışılmaktadır.


24 ayar altın iPhone 8 siparişleri alınmaya başlandı

24 ayar altın iPhone 8 siparişleri alınmaya başlandı

iPhone X modeline daha güçlü işlemci

iPhone X modeline daha güçlü işlemci

Apple şikayet için müşteri hizmetleri arayanlar

Apple şikayet için müşteri hizmetleri arayanlar
Son Güncelleme: 17.09.2017 01:16