iPhone X modeline daha güçlü işlemci

media 1685

Apple firması son çıkaracağı iPhone X ve iPhone 8 modellerini daha güçlü bir işlemci ile çıkarmaya hazırlanıyor. 6 çekirdekli Fusion A11 işlemcisinin özellikleri haberimizde…

teknik destek

Apple firması son çıkaracağı telefon modellerini yeni ve güçlü bir işlemci ile piyasaya sürmeye hazırlanıyor. iPhone X ve iPhone 8 modellerinde kullanacağı Fusion A11 işlemcinin detaylarını aşağıdaki başlığımız altında bulabilirsiniz.

Apple firmasının mobil yazılımı iOS Golden Master sürümünün internete sızmasıyla birlikte bu yazılımın kullanılacağı iPhone X akıllı telefon hakkında bir çok bilgi resmi olarak internette yayınlanmaya başladı. Yeni gelen bilgilerde cihaz ile ilgili işlemcikablosuz şarjkameraFace ID ve Apple Pay bilgileri yer almaktadır.

teknik destek

iPhone X modeline daha güçlü işlemci

iPhone X modeline daha güçlü işlemci

OLED ekranının kullanılacağı iPhone X modelinde en çok dikkatleri çeken özellik işlemcisidir. A11 Fusion çipi ile üretilecek olan bu model şimdiden merakla beklenilmeye başlandı. Bu işlemci 6 çekirdeği bünyesinde barındıracaktır. İşlemci içerisinde yer alan bu çekirdekler performans odaklı Mistral çekirdek ve 2 batarya süresi odaklı Monsson çekirdekten oluşmaktadır. Sizlere paylaştığımız bu bilginin zihinlerinizde netleşmesi için iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin 4 çekirdekli A10 Fusion işlemciye sahip olduğunu hatırlatalım. Bu bilgiden de anlaşılacağı üzere bu iPhone 8 ve iPhone X modelleri yüksek bir performans ile karşımıza çıkacak gibidir.

Video özelliklerine bakıldığında ise saniyede 60 kare oynatabilen  4K video ve 240 kare oynatma kapasitesine sahip 1080p video desteğine sahip olacağı sızan bilgiler arasında bulunmaktadır. iPhone 8 ve iPhone X modellerinden birini alacak olan kullanıcılar güçlü bir video altyapısına sahip olacaklar. 

Ayrıca bu yeni modellerde kablosuz şarj özelliği de bulunacaktır. Kablosuz şarj yapılırken aynı zamanda 3 boyutlu animasyonlarda gösterileceği belirtiliyor.

iPhone  X modelinde yer alan Güç tuşu diğer iPhone modellerine göre daha büyük olacağı ve üstlendiği görevlerin diğer telefonlardan biraz daha fazla olacağı yayınlanan bilgilerden anlaşılmaktadır.

Son Güncelleme: 16.09.2017 19:19