Son güncelleme 8 ay by Teknoloji Haber
Web sitesini Google' ye ücretsiz kayıt etmek ve Google' de ilk sayfada çıkmak için ne yapılmalı? Google ilk sıraya gelme çıkarma nasıl yapılır?
Google İlk Sıralarda Yer Alma İçin Adımlar
1. Özgün içerik en azından konu’da alıntı yaptıysanız konu’ya siz’den bir şeyler katın
2. Site haritası önemli bir etkendir site haritanıza önem veriniz
3. Kullanılan anahtar kelimeler özgün olma ve google nasıl tarz anahtar kelime kullanır araştırınız. örnek olarak iphone 5 dns ayarları yerine iphone 5 dns ayarları nasıl yapılır
4. Siteniz yeni ise sabrediniz 2-3 ay içerisinde google’de yer aldığınızı 1 yıl gibi süre sonra’da üst sıralar’da yer aldığınızı görebilirsiniz
5. Aşağıdaki google’nin önerilerine kulak veriniz
Kimse Google’da birinci sıra garantisi veremez!
Sıralama garantisi veren, Google ile “özel ilişkisi” olduğunu ileri süren veya Google’a “öncelikli gönderim” hizmetinin tanıtımını yapan SEO’lara karşı dikkatli olun. Google için öncelikli gönderim yoktur. Aslında, bir siteyi doğrudan Google’a göndermenin tek yolu URL Ekle sayfamızı kullanmak veya bir Site Haritası kullanmaktır. Üstelik bunun için hiçbir ücret ödemeniz gerekmez.
Site Haritaları, sitenizde başka türlü bulamayacağımız sayfaları Google’a bildirmenin bir yoludur. En basit ifade ile, bir XML Site Haritası (genellikle Site Haritası olarak adlandırılır, ilk harfleri büyük S ve H olur), web sitenizdeki sayfaların bir listesidir. Site Haritası oluşturup göndererek, Google’ın normal tarama işlemiyle keşfedemeyeceği URL’ler de dahil olmak üzere sitenizdeki tüm sayfalardan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.
Site Haritası protokolüne dayalı bir Site Haritası oluşturabilir veya Site Haritası olarak bir metin dosyası veya RSS/Atom özet akışı gönderebilirsiniz. Site Haritası nasıl oluşturulur?
Site Haritaları’nı ayrıca sitenizdeki video, resim, mobil ve Haber gibi belirli içerik türleriyle ilgili meta verileri Google’a sağlamak için de kullanabilirsiniz. Örneğin, bir video Site Haritası girdisi, videonun oynatma süresini, kategorisini ve ailece izlemeye uygun olup olmadığını belirtebilirken, bir resim Site Haritası girdisi, resmin konusu, türü ve lisans durumuyla ilgili bilgiler sağlayabilir. Sitenizle ilgili ek bilgiler (sitenin son güncellendiği tarih ve sayfanın ne sıklıkta değişmesini beklediğiniz gibi) vermek için de Site Haritası’nı kullanabilirsiniz. Haber bilgilerini göndermek için ayrı bir Site Haritası kullanmanızı öneririz.
Site Haritaları aşağıdaki durumlarda özellikle yararlıdır:
- Siteniz dinamik içeriğe sahipse.
- Sitenizde, tarama sürecinde Googlebot tarafından kolaylıkla keşfedilemeyen (örneğin zengin AJAX öğeleri veya görseller içeren) sayfalar varsa.
- Siteniz yeniyse ve sitenize verilen bağlantı sayısı azsa. (Googlebot, bir sayfadaki bağlantıları izleyerek başka bir sayfaya ulaşır ve web’de bu şekilde tarama yapar; dolayısıyla, sitenize yeterli bağlantı verilmemişse sitenizi bulmamız kolay olmayabilir.)
- Sitenizde birbiriyle pek bağlantısı olmayan veya hiçbir bağlantısı olmayan içerik sayfalarının büyük bir arşivi varsa.
Google tüm URL’lerinizi taramayı veya bunları dizine eklemeyi garanti edemez. Ancak, sitenizin yapısı hakkında bilgi edinmek için Site Haritanızdaki verileri kullanırız, bunu yapmamız tarayıcı planlamamızı iyileştirmemize ve ileride sitenizi daha iyi taramamıza olanak tanır. Çoğu durumda, site yöneticileri Site Haritası göndermenin faydasını görür ve bundan dolayı hiçbir zaman cezalandırılmazsınız.
Google, sitemaps.org tarafından tanımlanan Site Haritası Protokolü 0.9’a uymaktadır. Bu nedenle, Site Haritası Protokolü 0.9 kullanılarak Google için oluşturulan Site Haritaları, sitemaps.org standartlarını benimseyen diğer arama motorlarıyla uyumludur.
Kaynak: www.google.com
Arama motorlarına ping atma işlemi ile arama motorlarını çağırabilirsiniz bunun dışında kayıt sitemizi ziyaret edebilirsiniz.