Google Play Protect gerçekten işe yarıyor mu?

media 146

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Kullandığınız Android cihazın ne kadar güvenli olduğuna dair önemli bir testi sizlerle paylaşmak istedik. Google' un koruma uygulamasının yetersizliği ortaya koyuldu.

Google’ un önemli hizmetlerinden biri olan Play Protect ile ilgili önemli bir iddia bulunuyor. AV TEST tarafında yapılan bir teste göre bu hizmetin işe yaramadığı söyleniyor.

teknik destek

Almanya merkezli bir test şirketinin yaptığı çalışma sonucu çok sayıda antivirüs programının önemli düzeyde koruma sağladığı sonucu ortaya çıktı. Bu sonuçlar Google’ un yazılımının yetersiz olduğu tezini ortaya çıkardı.

Android cihaza yüklenen uygulamalarda karşılaşılan koruma yazılımı meğer pek iş görmüyorumuş. Herhangi bir şeyi kurmak istediğinizde bundan onay alarak işlem yapıldığını biliyorsunuzdur. Kasım’ da yapılan teste göre pekte koruma sağlamadığını gözler önüne serdi.

Çok sayıda bilinen antivirüs yazılımın girdiği testte baktığımızda çoğu önemli ölçüde görevini yerine getiriyor. Malum Android sistemini tercih eden kullanıcıların kesinlikle koruma uygulamalarından birinden yararlanması gerekiyor. Mümkün olduğu kadarıyla her zaman güncel olan sistemlerin kullanılmasını öneriyoruz.

Çoğu kullanıcı arama bölümüne virüs uygulaması şeklinde yazarak arattığı ve ilk gelenlerden bir kaçını denediğini düşünüyoruz. İş böyle olunca acaba bunlar ne kadar işlevsel bunlarında incelenmesi gerekiyor. Performans, koruma ve işlevsellik açısından bakılması gereken programları aşağıya bırakıyoruz.

Google Play Protect gerçekten işe yarıyor mu?

Son Güncelleme: 26.12.2020 02:15