Google Chrome site bildirim engelleme özelliği

media 751

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Chrome reklam engellemenin yanı sıra birde bildirim engelleme özelliğini test ediyor. Yakında istemediğiniz sitelerin bildiriminden kurtulacaksınız.

Android platformu için Google Chrome tarayıcısına gelecek yeni bir özellik test aşamasında görüntülendi. Zorunlu veya istemsiz web sitelerindeki bildirimleri engelleyen bir özellik Chrome geliyor. 

teknik destek

Çoğu kullanıcı sitelerdeki bildirimleri ve istemediği reklamları engellemek için artı bir program veya uzantı kullanıyor. Google’ da bu durum için tarayıcısına dahili bir özellik ekleyerek bu sorunu ortadan kaldırıyor. Molzilla’ da olan bu özellik Chrome içinde kullanıma açılacak.

Kendiliğinden açılan reklamlardan sonra şimdilerde web sitelerinin bildirimleri rahatsızlık vermeye başladı. Zorunlu site bildirimleri Smart TV’ ye geldi.

Chrome güncellemesine yakında kullanıcıya kontrol özelliği verecek. Artık kullanıcı istemediği sürece bildirimlerle karşılaşmayacak. Beta çalışma Chrome’ da ve Chromium Edge’ de kullanıma açılacak.

Yeni özelliği denemek isteyenler “Henüz Canary” uygulamasını yükleyerek deneyebilirler. Test sürümü 80.0.39… ile başlıyor. Canary üzerinden denemek için URL satırına chrome://flags yazıp girin ve arama kısmına Quiet yazarak aratın. Uygun olanı seçip aktip edin. Sonrasında tarayıcıyı kapatıp açın.

Google Chrome site bildirim engelleme özelliği

Son Güncelleme: 19.11.2019 23:00