EBA mebbis oturumu boşaltamadı sorunu

media 220

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

EBA' da son günlerde sık yaşanan hatalara yenileri eklenebiliyor. Bu seferde yeni denk geldiğimiz bir uyarıda mebbis oturumu boşaltamadı hatasıdır.

EBA mebbis oturumu boşaltamadı hatası alıyorum diyenlerin çoğu büyük ihtimal öğretmenler oluyordur. Sistem yoğunluklarına veya sorunlarında çıkan uyarılardan biri ve uzaktan eğitimin ilgili saatlerde verilememesine neden olabiliyor. Böyle uyarılarda çoğunlukla beklemekten başka bir şey yapamazsınız. Tabi eğer problem sistemsel değilse yapılacak şeyler olabilir.

teknik destek

EBA canlı ders açılmıyorsa ve sizin yapacağınız şeyler varsa bunlar genelde aşağıdakiler oluyor. Panel girişinde açılmama durumlarında önce çevrenizde aynı sıkıntıyı yaşayanlar var mıdır bakılması gerekiyor.

Genelde olmayan durumlarda yapacağınız şunlardır:

  • WiFi bağlantısıyla erişim yapanlar modemin kapatılmasını öneririz. Alternatif telefon internetinin kullanılması da bir çözümdür.
  • Varsa başka telefon ve bilgisayardan denenmesi şart diyebiliriz.
  • Oturum sık açılmaya çalışılıyorsa tarayıcının geçmişi silinebilir veya gizli sekmesinden denenmesi önerilir.
  • Sistem gereksinimlerinin yapılmaması veya işletim sistemiyle alakalı olabilir. Bunlar kontrol edilsin.
  • Daha önce açılıyordu ve EBA ile alakalı değilse sistem geri yüklemeyi çalıştırınız.

Windows 7 kullananlar Win 10′ a geçiş yapsın. Bunun dışında sistem güncellemeleri yapıldıktan sonra test edilebilir. Uyarı EBA’ dan kaynaklıdır ve bazen dakikalar içerisinde bazen saatler içerisinde aktif olabiliyor. Bugüne kadar çoğu problemde altyapı ve yazılım tarafında sorun yaşanmıştır. Çok az durumlarda yapılacaklar iş görebiliyor. Giriş yapılan sistemin tarih ayarının doğruluğundan emin olunuz. Koruma yazılımları olanlarda bazen engelleme gelebiliyor.

EBA mebbis oturumu boşaltamadı sorunu

Son Güncelleme: 01.10.2020 20:50