Akıllı saat internete bağlanmıyor sorunu

media 100

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Akıllı saat internete bağlanmıyor bağlanırken hata veriyor diyenlerin öncelikle internet ayarlarını doğru yapılandırması gerekiyor.

Bu konuda insanların en çok ve en önemli şikayeti akıllı saat internete bağlanmıyor cümlesidir. Maalesef ki her cihazda olduğu gibi akıllı saatlerde de sorun yaşanabilir. Bunun en büyük etkisi aps ayarlarından kaynaklıdır. Bu sebeple akıllı saat iyi olduğu kadar da zordur. Bu üretimle birlikte günümüze kadar ev telefonları yerini unutturmuştur. Bunların yerine akıllı telefon, akıllı kelimesi eklenerek yenilikler ortaya çıkmıştır.

teknik destek

Akıllı saatlerde de tek sorun akıllı saat internete bağlanmıyor. Bunun pek çok sebebi vardır. Örneğin, telefonla uyumlu olmayabilir. Her akıllı saat kendi telefon markasından girilmesi için bir güncelleme yapmıştır. Bu hemen hemen tüm cihazlarda mevcuttur. Fakat insanlar bu kadar bağımlılığının sebebi işlerini internetten halletmesinden kaynaklıdır. Özellikle telefon yerini bunun yerini alan akıllı saat olmasıdır. Ama internet sorunu her cihaz gibi burada da görünür.

Akıllı saat internete girmiyor mu?

Çevremizde akıllı saat internete bağlanmıyor cümlesiyle telefonlardan daha çok yerini almıştır. Bunun en önemli sebebi cihazların birbirine uyumsuzluğundan ibarettir. Ama genel olarak akıllı saatler rehbere de bağlanan özellikleri vardır. Ama asıl sorunu internete bağlanmamasıdır. Örneğin bir telefonun markasından kendi markası olan bir akıllı saat cihazı alındığında pek sorun yaşanmaz. Bazen de telefon uyumundan ziyade telefonun çekim gücü zayıftır. Bir başka sorun apn ayarlarıdır. Eğer doğru bağlanmadı ise sorun yaşanabilir.

Klasik eski telefonlarda kullanılan internet ayarlarının denenmesi gerekiyor. Bazı Android gelişmiş saatlerde otomatik internet ayarları yapılandırılmış şekilde gelmekte. Bağlantı olmuyor ise farklı modellerin yapılandırmasını inceleyin ve birden çok modelde olanları deneyerek duruma göre teknik yardım alabilirsiniz.

Dikkat edeceğiniz hususlar:

  1. Saatin uyumlu olmaması veya sim kart desteğinin olmaması.
  2. Dolaylı yollar kartsız olanlar için kablosuz desteği varsa bu şekilde bağlantı yapılabilir.
  3. Yazılımın eski olması ve farklı bir tarayıcı gerekebilir. 
  4. S.Kartın internet hizmetinin açık olmaması. Operatörünüzü ararsanız daha sağlıklı olacak.

İnternetli denilen her modele güvenerek almayınız. Kesinlikle kullanıcıların yorumlarını okuyunuz. Artı bir kaynak yeterli olmayacağından dolayı birden çok siteye bakınız.

Çin’ deki (Aliexpres) sitelerden alınan ürünlerin tümünün imei kaydı bulunmuyor. Var yazanlarında imei atılmış olduğunu belirtelim. Türkiye satışlarında da böyle bir şeyle karşılaşabilirsiniz.

Akıllı saat internete bağlanmıyor sorunu

Son Güncelleme: 02.03.2021 22:06