2018 OLED telefon modelleri

media 1257

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

2018 Yılına girer girmez bazı üreticiler OLED telefon modelleri için kolları sıvadı. Ara ara bazı markaların yaptığı çalışmalardan söz edilmekte. Apple ile başlayan OLED, bakalım hangi markalara gelecek.

Her sene bir yenisi eklenerek çıkarılan telefon modelleri arasında 2018 yılında led ekrana sahip olan telefon modası yer almaktadır. Apple firmasının üretimini yaptığı iPhone X cihazı ile birlikte başlayan ve diğer firmalar tarafından da üretimi yapılan led ekrana sahip olan cep telefonları 2018 yılı içerisinde en çok tercih edilen telefonlar arasında yer almayı başarmışlardır.

iPhone X’ den sonra Huawei’ de Mate 20 Pro’ da OLED ekran kullanmayı düşünüyor. Huawei, P20 Pro ile büyük bir başarı sağlamıştı. Özelliklerine aşağıdan bakabilirsiniz.

Huawei P20 Pro özellikleri: Huawei firmasının ürettiği led ekran özelliğine sahip olan P20 Pro cep telefonunun özellikleri içerisinde; 6.1 inç ekran boyutu, tek hat takabilme, 6 GB RAM alanı, 8 çekirdekli işlemci, 128 GB dahili depolama alanı, 4.5 G desteği, 2.36 GHz CPU frekansı ve 4000 mAh batarya kapasitesi bulunmaktadır. Bu cihaz 2018 yılında çıkarılmış OLED ekran özellikli cihazlar içerisinde en çok tercih edilenler arasında yer alır.

2018 OLED telefon modelleri

Apple iPhone X OLED ekran

Led ekran telefon modellerinin ilk yaratıcılarından olan Apple şirketinin ürettiği iPhone X cihazının özellikleri içerisinde; 5.8 inç ekran boyutu, 2716 mAh batarya kapasitesi, 4.5 G desteği, tek hat takabilme özelliği, 3 GB RAM alanı, 6 işlemcili çekirdek, 256 GB dahili depolama alanı ve 2.1 GHz CPU frekansı bulunmaktadır. OLED ekrana sahip olan cihazlar içerisinde ilk ürün olmayı başaran iPhone X cihazı Türkiye pazarına giriş yaptığı andan itibaren bir çok kişinin satın aldığı bir cihazdır.


iPhone ikinci OLED ekran tedarikçisi LG oldu

iPhone ikinci OLED ekran tedarikçisi LG oldu