Hat Kapanınca WhatsApp Kapanır Mı Kapatılır Mı?

media 785

Son güncelleme 19 saniye by Teknoloji Haber

teknik destek

İptal olan hatta WhatsApp kullanma veya hat kapalıyken WhatsApp kullanılır mı? Hattım kapalı WhatsApp şifre alamıyorum diyenlerle bile karşılaşıyoruz. Kapalı numaradan arama dahi gelebilir.

Hat kapanınca WhatsApp kapanır mı çok önemli bir soru. Eskiden çoğunun bilmediği ve cesaret edemediği bir durumdu. Cep telefon kapalıyken Whatsapp kullanma mümkün.

teknik destek

Whatsapp kullananların çoğunun merak ettiği konulardan biri olan hat kapalıyken Whatsapp kullanılır mı ya da telefon numarası iptal olunca Whatsapp kapanır mı sorusunun cevabını sizlerle paylaşacağız.

Hat Kapanınca WhatsApp Kapanır Mı?

Whatsapp iptal olan hatta kullanımı devam eder. Bilmiyorum hiç karşılaştınız mı bazen sitelerde özellikle instagram’ da alışveriş paylaşımlarında Whatsapp hattı diye verilen numarayı arayamıyorsunuz ama Whatsapp uygulamasıyla mesajlaşabiliyorsunuz. İşte bazıları telefon numarasıyla hesap onayından sonra sim kartı çıkarıyor veya hattı iptal ediyorlar.

İptal olan hatta Whatsapp kullanımı uygulama silinmeden ve uygulama içerisinde Whatsapp hesap silme işlemi yapılmadan kullanıma devam edilir. İletişim numara üzerinden değil internet üzerinden sağlandığından kullanım devam eder.

Geçtiğimiz günlerde şirketin birden çok telefonda Whatsapp kullanımını başlatacağı haberleri yayınlandı. Bunla beraber artık pazarlamada daha aktif Whatsapp kullanımı olacak.

Kapatılan Telefonda WhatsApp Kod Doğrulaması

Hattım kapalı Whatsapp şifre alamıyorum diyenlerle karşılaşıyoruz. Bu şekilde az da olsa kullanıcının yardım istediğini görüyoruz. Yani bunun mümkün olmadığını belirtelim. Kod doğrulaması telefon numarası üzerinden yapıldığından hattın açık olması gerekiyor.

Öneri kapatılan telefon numarasını geri alınız. Eğer Whatsapp hesabı sizin için önemli ise kapatılan hat 2 yıl içerisinde geri alınabiliyor.

Aradığınız Numara Kullanılmamaktadır Ama Whatsapp’ tan Mesaj Atıyor

Böyle bir durumda yine yukarıda belirttiğimiz durum söz konusu. İptal olan hat kapatılmadan önce Whatsapp doğrulaması yapılmışsa aktif olan telefonda kullanıma devam edilir. Eğer uygulama silinir veya uygulamadan hesap sil yapılırsa artık Whatsapp hesabına ulaşılamaz. Sorunlarınızı Whatsapp müşteri hizmetleri yazısından iletebilirsiniz.

Hat kapanınca WhatsApp kapanır mı kapatılır mı?
Hat kapanınca WhatsApp kapanır mı kapatılır mı?

Telefon Numarasını Kapatmadan Önce Uygulayacağınız İşlem

  1. WhatsApp ana ekranında sağ üst köşede bulunan üç dikey noktaya tıklayarak veya dokunarak açılan menüden “Ayarlar” seçeneğine gidin.
  2. Ayarlar menüsünden “Hesap” seçeneğini bulun ve tıklayın.
  3. Hesap menüsünden “Hesabını Sil” veya “Hesabı Sil” gibi bir seçenek bulun ve ona tıklayın.
  4. Telefon numaranızı, hesabınızı kalıcı olarak silmek istediğinizi onaylamak için istenildiği şekilde girin.
  5. WhatsApp, hesabınızı silmek isteyip istemediğinizi doğrulamak için bir onay mesajı gönderecektir. Hesabınızı silmek için bu mesajdaki talimatları izleyin.
  6. WhatsApp, hesabınızı kalıcı olarak silmek için son bir kez onayınızı isteyecek. “Tamam” veya “Onayla” seçeneğine tıklayarak işlemi tamamlayın.

Bu işlemi uygulamazsanız, numaranızı kapatsanız dahi WhatsApp hesabınız kapanmamış olacak. Herhangi bir cihazda oturumu açık olan WhatsApp kullanılmaya devam edilir.

Kapattığım Numarada WhatsApp Kullanılıyor

Yukarıdaki durum buna örnektir. Önce bir başka sorunda, kapattığınız hattı başka biri aldığında WhatsApp kurulumu yaptığında sizin WhatsApp hesabınızı kullanmış olacak.

Hesabınızı kapatmadan önce kesinlikle numara değiştirme veya kapatma işlemini uygulamayın.

teknik destek

Bir yanıt yazın