Dikkat TTnet Yazan E-Posta E-Fatura Virüsü CryptoLocker Olabilir

media 3856

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Dikkat TTnet Yazan E-Posta E-Fatura Virüsü CryptoLocker,Superonline Doping Bankalardan Gelen E-Fatura Virüsü Nedir,Bilgisayardan Temizleme Kaldırma Silme

TTnet ve Bankalardan Geliyormuş Gibi Yazılı Mail ve E-Faturalara Dikkat Ediniz

Ttnet, Superonline, Doping ve bankalardan gönderildiğini yazan e-posta maillerine dikkat ediniz virüslü olabilir. CryptoLocker virüsü çok tehlikeli bilgisayara bulaşmasını önleme yada bulaştıysa ne yapılabilir?

Son günlerde banka ve internet sağlayıcılarından gönderiyormuş izlenimi veren sanal korsanlar virüslü e-posta ile bilgisayarda bulunan dosyaları kilitliyor yada bilgileri alabiliyor. Gönderilen mailde TTnet adı altında e-fatura gönderip içerikte yüksek tutarda fatura bilgisi yer aldığından kullanıcılar incelemeden hemen indirip dosyayı açıyor.Gönderilen maillerde e-fatura uzantısı rar ve pdf olarak geçebiliyor. Bu tarz maillere dikkat etmeniz önerilir.

Gönderilen TTNet faturası görünümde mail içerisinde virüs bulunuyor tıkladığınız anda ekrana virüs bulaştığını gösteren uyarı geliyor.

CryptoLocker virüsü neler yapıyor:  Bankacılık hesap bilgileriniz ve bilgisayarda kullandığınız tüm bilgilere erişim yapabiliyor. Virüs pdf görünümünde faturayı görüntüle butonu tıkladığınızda rar sıkıştırılmış dosya bilgisayara iniyor amaç sıkıştırılmış dosya güncel olmayan virüs ve windows zararlı içerik taşıdığını anlamayabiliyor.

CryptoLocker virüsü son 3 ayda yavaş yavaş yaygınlaştı bu şekilde banka ve internet şirketlerinden gelen e-fatura maillerine dikkat ediniz. Güncel işletim sistemi, güncel anti-malware ve virüs programı kullanınız. Yada bunları bir virüs yazılımında toplayan virüs programı satın alınız.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun “CryptoLocker”
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce “*CryptoLocker”
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun “CryptoLocker_”
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRunOnce “*CryptoLocker_
Yukarıdaki kayıtları regedit bölümünden silip programla tarama yapınız. İndirme: tamindir.com/cryptoprevent

Dikkat TTnet Yazan E-Posta E-Fatura Virüsü CryptoLocker

 

 

Son Güncelleme: 25.03.2017 20:16