XRP nasıl alınır ve madenciliği var mı?

media 54

XRP satın almak için çok sayıda borsa bulunmakta ama işlem yaptığınız yerlerin sağlamlığını araştırmadan işlem yapmamanızı öneririz. Özellikle yorumlarla hareket etmeyin.

teknik destek

XRP, uluslararası para transferlerinin hızlı ve düşük maliyetli olmasını sağlayarak dünyaya pratik bir çözüm sunmak istemektedir. Ripple XRP, 2012 yılında ortaya çıkmıştır. Kripto para ve ödeme sistemi olarak sunulmaktadır. Bir merkeze sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Merkez anlayışı bankalara ve büyük şirketlere karşılarında muhatap bulma imkanı sunduğu için ödeme ağı olarak sıklıkla tercih edilebileceği söylenebilmektedir.

Bu coin çok dengesiz haraketleriyle meşhurdur. Bir an büyük rakamlara çıktığı gibi uzun zamandır kazandığınızı da bir gün içerisinde bitirebiliyor. 

teknik destek

Ripple XRP nasıl alınır?

XRP satın alma sistemi, belli başlı platformlarda ve borsalarda işlem görmekte. Dava nedeniyle çok sayıda borsadan delist edilmesinden dolayı bir ara büyük çöküş yapamıştı. Günlük işlem hacmi bakımından ilk 10 kripto para arasında yer almaktadır. Bu durum alım – satım işlemlerinin de çok sık gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Resmi web sitesinde alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği kripto para borsaları listelenmektedir. Bununla birlikte genel olarak hemen hemen tüm kripto para borsalarında işlem gören bir kripto para olduğunu da söylemek gerekmektedir.

Şu an bu coin Türk platformlarında da yer almakta.

XRP madenciliği var mı?

Ripple XRP madenciliği yapılamayan bir coin’dir. Bu durum sistemin pek çok sistemden ayrılan en temel özelliğidir. Madencilik yaparak kazanç sağlamak isteyenlerin izlemesi gereken yol, öncelikle madencilik imkanı olan kripto para birimlerini kullanmaktır. Daha sonra bu kripto para birimleri ile madencilik yaparak kazanmış olduğunuz kripto paralarla, takas edebilirsiniz.

Ripple XRP şirket kontrolü altındadır. Her yıl 1 milyar Ripple piyasaya sürülmektedir. Toplamda 100 milyar XRP piyasada bulunacaktır. Eski ortağının hemen hemen her ay belli bir miktarı satışa çıkarmasından dolayı kısa süreliğine düşüş göstermesine neden oluyor.

XRP ile Bitcoin arasında farklar incelendiğinde, iki sistemin en temel farkının vizyonları olduğu söylenebilmektedir. XRP doğrudan bankacılık işlemlerini kolaylaştırmak için ortaya çıkmış bir kripto para birimidir. Bu amaca ise hızlı ve uygun fiyatlı işlem gerçekleştirme imkanı kullanarak ulaşılabilmektedir. Bu nedenle XRP işlem hızı Bitcoin’den çok daha yüksektir.

XRP nasıl alınır ve madenciliği var mı?