Xiaomi bir rekoru daha yakaladı

media 1650

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Üst düzey donanıma sahip telefon modellerini uygun fiyatlara satmasıyla bilinen Xiaomi firmasının satış rakamları beklenilen üstünde devam ediyor.

Mobil sektörde son dönemde bir çok firma faaliyet göstermektedir. Özellikle Çin pazarının bu pasta büyük bir yer kaplamasından sonra Çin’de kurulmuş bir çok firma akıllı telefon sektöründe boy göstermeye başladı. Hatta bu firmalardan bazıları Apple, Samsung gibi firmalarla belirli pazarlarda başa baş satış rakamlarına ulaştı. Bu haberimizde Xiaomi firmasının yakalamış olduğu satış başarısından sizlere bahsedeceğiz.

teknik destek

Mobil sektörün en büyük sorunlardan biride çok yüksek fiyatlarda telefonların satılmasıdır. Üst düzey bir donanıma sahip bilindik bir markaya alabilmek için neredeyse bir araba parası insanlar vermektedir. Bundan dolayı Xiaomi markasının çıkardığı ve bilindik markalar kadar kaliteli olan telefonları her geçen gün daha çok satmaktadır. Mobil dünyasının en çok konuşulan markası Xiaomi satış başarılarına her geçen gün bir yenisini ekleyerek çalışma hayatına devam etmektedir.

Xiaomi satış rakamları 

media 1649

Şuan internet dünyasında sızan haberlerde adından söz ettiren Xiaomi Mi7 modeli i,le gündemdeki yerini koruyan firma şimdide satış rakamlarında yakaladığı başarı ile konuşulmaktadır.

Şirketin yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, Eylül ayı içerisinde 10 milyondan fazla akıllı telefon sevkıyatı yaptıklarını Weibo hesaplarından kamuoyuna açıkladılar. Bu rakamın Xiaomi firmasının kurulduğu günden beri bir ay içerisinde gerçekleştirdiği en çok satış olarak belirtiliyor.

Bu rakamın büyüklüğünü anlayabilmemizi için bir karşılaştırma yapalım. Firma 2017 yılının ilk çeyreğinde 23.2 milyon cihaz satışı yaparken bu ay sadece Eylül ayında 10 milyon cihaz satışı yapmıştır. Bu satış ile firma dünya sıralamasında beşinci sıraya yükselmiştir.

Son Güncelleme: 03.10.2017 21:39