Windows Phone işletim sistemi bitti !

media 1637

Microsoft firması tarafından geliştirilen windows phone işletim sistemi gelişimini durdurma kararı aldı. Artık windows phone yeni sürümlerini çıkarmayacak.

teknik destek

Microsoft firması dünyada belkide en çok bilinen markadır. Firmanın çıkarmış olduğu bilgisayarlara yönelik işletim sistemleri dünyada bir çok bilgisayarda kuruludur. Halen yeni işletim sistemleri yeni bilgisayarlara kurulmaktadır. İşletim sistemi yazılımında bu kadar ileri olan bir firma ne yazık ki mobil yazılımında çok da başarılı olamadı. Windows Phone ismiyle piyasaya çıkan işletim sistemi beklenilen talebi göremeyince firma bu işletim sistemi ile ilgili yeni kararlar almak zorunda kaldı. Microsoft mobil sektörde bir başarı elde edebilmek için eski markalardan biri olan Nokia markasını alarak sektörde boy göstermek istedi. Nokia markalı akıllı telefonlarda firma kendi üretmiş olduğu windows phone işletim sistemini koydu. Fakat dediğimiz gibi ne Nokia markası nede işletim sistemi istenilen ilgiliyi görmedi.

teknik destek

Windows Phone bitti !

Windows Phone işletim sistemi bitti !

Microsoft firması Windows Phone işletim sistemi için son sözünü söylemeye hazırlanıyor. Windows Phone işletim sistemi ile ilgili açıklamslarıyla her zaman karşımıza çıkan Joe Belfiore şirketin artık mobil stratejisini değiştirme kararı aldığını açıkladı.

Windows Phone işletim sisteminin yazılmasında belkide en büyük katkısı olan ayrıca Metro ve Cortana’yı tasarlayan Joe Belfiore sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar ile işletim sistemine son darbeyi de vurmuş oldu.

Joe Belfiore yaklaşık 9 aylık bir süredir dünyayı gezdiğini ve şirkette olmadığını söyleyerek geri döndüğünde ise iPhone ve Galaxy S7 modellerinin kullandığını açıkladı.

Şirket yetkilisine göre Windows phone yerine android ve iOS işletim sisteminin kullanılmasının temel sebebinin ise uygulama sayısının az olmasıdır. Piyasada yer alan üç işletim sistemi arasında uygulama sıralaması yapıldığında Windows Phone işletim sistemin son sırada yer aldığını söyleyebiliriz.

Bu açıklamalardan sonra yetkili firmanın artık mobil sektörde Windows Phone yazılımı ile artık yer almayacaklarını açıkladı.

Son Güncelleme: 09.10.2017 12:38