WiFi güçlendirici nedir ne işe yarar?

media 620

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Wifi sinyal güçlendirici nedir ve kablosuz çekim gücünü arttırmak için neler yapılması gerekebilir adlı içeriğimiz de sizlere önemli çözümler sunabiliriz. Sinyal nasıl arttırılır?

Wifi güçlendirici, Routerden gelen wifi sinyalini artırarak ve kapsama alanı dışında kalan cihazlara wifi bağlantısını ulaştırmasına yarayan donanımlardır. Wifi sinyal güçlendirici ile modemden gelen sinyaller tekrarlanarak uzaktaki tüm alıcıların WLAN bağlantısından yararlanmasını sağlamaktadır. Herhangi bağlantıda wifi güçlendirici kullanılarak hiç bir şekilde sinyal ulaşmayan ya da düşük sinyal alan cihazlara yüksek sinyaller gelmesini sağlamak mümkün olmaktadır.

teknik destek

Wifi güçlendirici ne işe yaramaktadır?

Wifi güçlendiriciler, wifi bağlantı noktasının kapsama alanının genişletilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Büyük bir ev ya da ofiste veya birçok katın kullanıldığı yerlerde modemlerin sunduğu wifi kapsama alanları yetersiz kalabilmektedir. Bu gibi durumlarda ise kablolu bağlantıların tercih edildiği görülmektedir. Kablolu bağlantıların kullanılmadığı durumlarda ise devreye wifi güçlendiriciler girmektedir.

Wifi güçlendirme nasıl yapılır?

Wifi Bağlantısını yetersiz olduğu yerlerde kapsama alanının genişletilmesi için bazı basit yöntemlerde kullanılmaktadır.

Bu basit yöntemler ve ipuçlarından bahsetmek gerekirse;

  • Router’in tekrar konumlandırılması: Routerin bulunan ortamda doğru konumda olması gerekmektedir. Routerin cihazlardan uzak bir yere yerleştirilmesi sinyal gücünün de düşmesine neden olmaktadır. Routein bulunduğu ortamdaki duvarlar, cephe kaplamaları, kablolu telefonlar ve mikro dalga fırınlar sinyal gücünü etkileyen unsurlardır. Routerden çıkan Wifi sinyalleri merkezden ayrılarak kenarlara doğru yayıldığından konumunun önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.
  • Wifi kanal numarasının değiştirilmesi: Bulunulan çevrede çok sayıda wifi ağı bulunuyorsa wifi sinyali bu durumdan etkilenmektedir. Bu durumda çözüm yöntemi olarak, routerin yöntem paneli ara yüzünden farklı bir kanal seçilerek çekim kalitesi iyileştirilmektedir.
  • Wifi anteninin değiştirilmesi: Modem üzerinde bulunan wifi antenlerinin çekim performansları sınırlı olmaktadır. Dolayısı ile çekim gücünün artırılması için modem anteninin daha güçlü bir modem anteni ile değiştirilmesi sinyal gücünü artıracaktır.
  • Cihazın açık alanda olması ve yakın çevresinin kapalı olmaması.
  • Yazılım güncellemeleri bazen az da olsa iş yapabiliyor.

Bunların dışında modem yazılımının güncellenmesi, alıcı cihazların kontrol edilmesi de sinyal gücünün artırılması için yapılacak basit yöntemler arasında bulunmaktadır. Bu yöntemler ve ipuçlarının uygulanması sonucu hala kapsama alanı içinde cihazlarda erişim sağlanamıyorsa wifi güçlendirici almak doğru olacaktır.

WiFi güçlendirici nedir ne işe yarar?

Son Güncelleme: 13.01.2020 00:09