WhatsApp' ta güvenlik açığı

media 1634

Mobil dünyasında en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp' ta çok ciddi güvenlik açığı oluştu. Ünlü mesajlaşma uygulamasında ortaya çıkan sorun nedir ?

teknik destek

Akıllı telefon sektörü ülkemizde geliştikçe buna bağlı olarak bu telefonlarda kullanılan uygulamalarda gelişmektedir. İşte o gelişen uygulamalardan biride WhatsApp‘tır. WhatsApp uygulaması bu aralar hiç de hoş olmayan bir sebeple şuan gündemde. Uygulamada bu sıralar bir güvenlik açığı oluştuğu ve kullanıcılarını tedirgin ettiği ile ilgili bilgiler internette yayınlanmaya başladı. Peki WhatsApp’taki sorun nedir ?

WhatsApp’ta oluşan güvenlik açığı sebebiyle çevrim içi durumunuzdan dolayı en son kiminle konuştuğunuzun ve ne zaman yattığınızın öğrenilmesine sebep olmaktadır. Peki bir çevrimiçi durum nasıl böyle bir bilgiyi karşı taraf vermektedir.

teknik destek

WhatsApp güvenlik açığı

WhatsApp' ta güvenlik açığı

Yazılım üzerine yaptığı çalışmalar ile  biline Rob Heaton ortaya çıkardığı açık için sadece kısa bire kod hazırlayarak bunu Chrome tarayıcısına entegere etti. Bu açık ile uygulamada ister çevrim içi olun ister çevrim dışı olun o anki durumunuzun kişileriniz tarafından görülebilmektedir. Uygulamada çevrimdışı konumundayken tekrardan çevrim içi olduğunuzda yeni bir mesaj okuduğunuzda bu eyleminiz uygulama tarafından kayıt altına alınmaktadır. Ardından sohbet devam ettikçe iki konuşmacının bütün eylemleri, daha sonra bu iki kişinin birbirleriyle mesajlaşmalarını belirlemek için ilişki kurulabiliyor.

Yazılım mühendisi Rob Heaton yazdığı koda sadece iki konuşmacının mesajlarını bile birbirleriyle ilişkilendirebilmektedir. Uygulamanın toplamış olduğu veriler toplanarak gün boyunca uygulamayı ilk ne zaman açtığınız ve son ne zaman kapattığınız görülerek ne zaman uyuduğunuz bile tespit edilebilmektedir.,

Bu sistemin ne yazık ki ileride reklam yayını için kullanılması ve farklı şirketlere satılması durumu ortaya çıktığında kullanıcılar rahatsız edilebilir. Kısacası ciddi bir gizlilik sorunu olduğunu söyleyebiliriz. Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için şuan itibariyle kişilerin yapabileceği herhangi bir durum bulunmamaktadır. WhatsApp firmasının bu konuda ne zaman önlem alacağı ise bilinmemektedir.


Whatsapp iOS için yeni özellik eklemeye hazırlanıyor

Whatsapp iOS için yeni özellik eklemeye hazırlanıyor

Whatsapp otomatik indirme nasıl kapatılır

Whatsapp otomatik indirme nasıl kapatılır

WhatsApp gece modu özelliği var mı ?

WhatsApp gece modu özelliği var mı ?
Son Güncelleme: 15.10.2017 20:48