Whatsapp otomatik indirme nasıl kapatılır

media 1829

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

En çok kullanılan Whatsapp mesajlaşma uygulamasında otomatik indirme yani videoların geldiğinde direk açılması. Bu özelliğini nasıl kapatılacağına yer verdik.

Whatsapp mesajlaşma uygulamaları arasında en çok kullanılan arasındadır. Neredeyse telefonların olmazsa olmaz uygulamaları arasında yer almaktadır. Sevdiklerimizle internet aracılığı ile iletişim kurduğumuz, mesajlarımızı, resimlerimizi ve videolarımızı paylaştığımız ücretsiz bir uygulamadır.

teknik destek

Ayrıca Whatsapp kullanıcı hesabınıza gelen dosyalar wifi veya internet paketiniz üzerinden telefonunuza indirilmektedir. Bu indirmeler eğer kotalı bir paketiniz varsa bu pak-etinizden düşürülmektedir. Bu durumda internet tasarrufu yapan kullanıcıları olumsuz etkilemektedir.

Whatsapp, internet paketi tasarrufu yapabilmeleri için kullanıcılarına bir özellik oluşturdu. Bu özellik ile Whatsapp kullanırken rahatlıkla internet tasarrufu yapabilirsiniz.

Whatsapp’ta yer alan bu özellik ile otomatik indirme seçeneğini pasif ederek internet paketinizi tasarruflu kullanabilirsiniz. Gruplarda veya mesajlaşma ekranlarında yer alan fotoğrafların otomatik olarak indirilmemesi için aşağıdaki başlığımız altında yer adımları uygulayınız.

Whatsapp otomatik video indirme kapatma

Whatsapp otomatik indirme nasıl kapatılır

Whatsapp uygulamasında otomatik video veya resimlerinizin indirilmemesi için yapmanız gerekenler;

  • İlk olarak Whatsapp uygulamasını çalıştırınız.
  • Ardından sağ üst kısımda yer alan seçenekler simgesine tıklayınız.
  • Ayarlar > Veri Kullanımı > Medyayı Otomatik İndir adımlarını takip ediniz.
  • Daha sonra Mobil veri kullanırken, Wi-fi’ye bağlıyken, Dolaşımdayken yazılarının karşısında bulunan “Mobil veri kullanırken” yazısını işaretleyiniz.
  • Son olarak ise otomatik olarak başlamasını istemediğiniz dosyaların karşısındaki onayları kaldırınız.

WhatsApp gece modu özelliği var mı ?

WhatsApp gece modu özelliği var mı ?
Son Güncelleme: 14.07.2017 02:16