WhatsApp Android Google Drive yedekleme tehlikesi

media 1166

Android Whatsapp Google Drive yedekleme tehlikeye açık. Google' nin yeni güncellemesiyle artık veriler güvende olmayabilir. Çoğu kullanıcı Whatsapp hesap yedeğini buraya alıyor.

teknik destek

Whatsapp‘tan, özel içerikli dosyalarını Google Drive’da saklayanlara kötü bir haber geldi. Whatsapp, 12.11.2018 itibari ile uçtan uca şifreleme sistemini kullanmayacak. Bu da kullanıcıları bekleyen tehlikenin boyutunun büyük olduğu anlamına gelmektedir.

Whatsapp, kişilere internetin üzerinden video yollama, mesajlaşma, resim ve ses kaydı yollama özelliklerini sunmaktadır. Messenger programından en büyük farkı ise, servislerinizde arkadaş listeniz yerine telefon rehberinin kullanıyor olmasıdır. Önemli olan özelliklerinden bir diğeri de, servis bilgisayarlarda kullanılmakta olan anlık servis sohbetleri gibi olmayıp, sürekli olarak açık olmasıdır. Whatsapp, İphone, BlackBerry, Nokia Aklıllı Telefonlara ve Android telefonlara yüklenebilmektedir.

teknik destek

WhatsApp Android Google Drive yedekleme tehlikesi

Uçtan uca şifreleme sistemi nedir, kullanıcıları bekleyen tehlikeler nelerdir? Özellik ile Android kullanıcılarının faydalanmakta olduğu Whatsapp özelliklerinden bir tanesi de, kişilerin dosyalarını sınırsız olarak Google Drive üzerinde yedekleyebilmeleri idi. Bu dosyalar, Whatsapp tarafından uçtan uca şifrelendirilerek, koruma altına alınıyordu.

Whatsapp’ın son aldığı karar ile, artık Google Drive üzerinde yedeklenen dosyalar, kuruluş tarafından korunmayacak. Bu da dosyalarını burada saklamakta olan kişiler için, büyük tehlike anlamına gelmekte. Yedekler, her an kötü niyetli kişilerin eline geçebilecek şekilde korunmasız durumda kalacak. Google, uzun bir süredir güncellenmesi yapılmamış olan whatsapp yedeklerini de silme kararı almış durumda. İphone ve İpad sahibi olan kişilerin ise bu değişiklikten etkilenmeyecekleri bildirildi. Çünkü İos tarzı cihazlarda, Whatsapp verileri İCloud üzerinde yedeklenmekte.


WhatsApp yedekleri Google Drive kotasına dahil edilmeyecek

WhatsApp yedekleri Google Drive kotasına dahil edilmeyecek

iPhone telefonda iCloud yedek silme

iPhone telefonda iCloud yedek silme