Vodafone 5G testlerine başlıyor

media 1611

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Dünyada ve ülkemizde internet hız artırımı çalışmaları devam etmektedir. 5G internet hızına ulaşabilmek için Vodafone firması gerekli altyapı ve yazılım çalışmalarını başlattı.

İnternet dünyası her geçen gün gelişimini sürdürmektedir. Özellikle mobil cihazlarda yüksek internet kullanımı herkesin merakla beklediği konular arasında yer almaktadır. Bugüne kadar en son mobil cihazlarda 4.5 internet hız limitleri uygulanabilmişti. Fakat dünyada ilerleyen teknolojilere ülkemizde bazı firmalar kayıtsız kalmayarak 5G internet standartlarını yakalamak için çalışmalara başladılar.

teknik destek

5G bağlantı hızı için Qualcomm firması çalışmalara başlarken, Ülkemizde de 5G internet hız limitine ulaşmak için çalışmalar başladı. Vodafone firması 5G internet hızı bağlantısının getireceği yüksek data ihtiyacını karşılayacak en uygun bandı 4.5 şebekesinde test etti. 5G bağlantı hızı 4.5G’den daha hızlı ve kapasiteli çalıştığı için hızlı bağlantı yapabileceği  3.5 GHz bandına ihtiyaç duymaktadır. Vıodafone’da bu bandda 4.5G hızını test ederek çalışma standartlarını gördü.

 Vodafone 5G hız testi 

media 1609

3.5 GHz bandında test yapabilmek için ilk önce kullanım izninizin olması gerekmektedir. Vodafone firması da bu konuda izinlere sahip olan bir firmadır. Firma bu testi 20 MHz spektrum bandı,  4×4 MIMO (Çoklu Anten) ve radyo ekipmanları ile test etti. Huawei markası ile yapılan test sonuçlarına baktığımızda hızın 185 Mbps’e ulaştığını görmekteyiz.

5G  altyapısı için önemli bir teknoloji olan 3.5 GHz TDD spektrum bandının kullanılması ile daha hızlı bir bağlantı gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca çoklu anten bağlantı özelliği ile aynı ortamda yüksek bağlantı hızına erişilebilmektedir.

Bu testin ardından yakanna hız limitleirni Vodafone firması adına Mallik Rao açıkladı.

Bu teknoloji özellikle metropol merkezlerinde abone sayısının ve veri trafiğinin fazla olmasından dolayı kullanımda fayda sağlayacağı düşünülmektedir.  Ülkemizde de bu teknoloji yukarıda isimlerini saydığımız ekipmanlarla test edildi. Bu aşamadan sonra şimdide 5G teknolojisinde gelinecek olan nokta herkes tarafından beklenilmektedir.


4.5G simgesi yok nerede LTE nedir

4.5G simgesi yok nerede LTE nedir

4.5G ve 4G Desteği Uyumlu Samsung Telefonlar

4.5G ve 4G Desteği Uyumlu Samsung Telefonlar

4.5G Açma Tamamen Kapatmak Avea Turkcell Vodafone

4.5G Açma Tamamen Kapatmak Avea Turkcell Vodafone
Son Güncelleme: 24.10.2017 01:09