Ucuz elektrikli araçlar plastikten üretilecek

Ucuz elektrikli araclar plastikten uretilecek

Son güncelleme 1 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Son yıllarda dünya genelini etkisi altına alan ekonomik kriz bazı ülkeleri az bazı ülkeleri çok etkiledi. İş böyle olunca insanlar daha ucuz şeylere yöneldi. Haberimizde ucuz elektrikli araçlar plastikten üretileceğine yer vereceğiz.

Elektrikli araçların maliyetini düşürmek için yapıldığı malzemeleri değiştirmek yeterli olabilir. Bilim adamlarının neredeyse 20 yıl önce bulmuş olduğu yeni bir yöntem, elektrikli araçların plastikten üretilebileceğini gösteriyor.

teknik destek

Gelecekte daha ucuz elektrikli arabalar satışa çıkması mucize olacağını düşünmüyoruz.

Plastik atıklardan faydalanarak elektrikli araç yapılabilir mi?

Yapılan yeni bir araştırmaya göre bilim adamları, elektrikli araçlarda kullanılabilecek parçaları dünyanın en hafif malzemesi olarak kabul edilen grafenden üretti. Ford ve Rice Üniversitesi arasında gerçekleştirilen ortak çalışmada, eski bir F-150 modelinin plastik atığından faydalanıldı.

Rice Üniversitesi araştırmacıları, “Flash Joule Isıtma” ismi verilen bir teknik aracılığıyla aracın eski parçalarını geri dönüşüme kazandırabilir. Araba tamponu, koltuklar, paspaslar ve hatta dış kasa ve contası bile plastik atık kullanılarak başarılı bir şekilde üretilebilir.

Ford F-150 modelinden elde edilmiş 4,5 kg’lık plastik atık ilk olarak Rice Üniversitesine gönderildi. Araştırmacılar elde edilen plastik atığı parlattıktan sonra Ford’a geri gönderdi. Ford ise köpük kompozitler üreterek grafen haline getirilmesi için araştırmacılara geri gönderdi.

Ford şirketinde Sürdürülebilirlik Uzmanı olarak görev yapan çalışmanın yardımcı araştırmacısı Alper Kızıltaş şunları ifadelere yer verdi:

“Grafeni Rice’tan geri teslim aldığımızda, köpüğümüze çok küçük oranlarda dahil ettik ve ciddi bir gelişme gördük. Uygulamalarımız için hem fiziksel hem de mekanik özellikler sağlama anlamında beklentilerimizi oldukça aştı.”

Ford ve Rice Üniversitesi arasındaki bu geri dönüşüm çalışması, hem eski araçların çöplük atıklarını geri dönüştürebilir hem de elektrikli araç fiyatlarını düşürebilir. Resmi rakamlara göre dünya genelinde 1,4 milyardan fazla araç hurda olarak bekletiliyor.

Ucuz elektrikli araclar
Ucuz elektrikli araçlar plastikten üretilecek

Elektrikli araçların parçalarında kullanılması düşünülen grafen bunun yanında bataryaların da yerini alabilir. Daha geniş kapsamlı araştırmalar, elektrikli araçların en büyük problemi olan lityum iyon pillerini grafen ile değiştirmesi düşünülüyor.

Ucuz elektrikli araçlar yakın gelecekte karşımıza çıkacak.

teknik destek

Bir yanıt yazın