Twitter sesli tweet gönderme dönemi

media

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Twitter artık sesli tweet döneme başlatıyor. Geniş kullanıcı kitlesinin yer aldığı Twitter' ın ilk olarak bu özelliğini beta olarak iOS kullanıcılarına sunacak.

Günler geçtikçe üye sayısı artış gösteren Twitter yepyeni bir özellik ile kullanıcılarını şaşırttı. Önceleri takipçilerinin istekleri ve şikayetleri üzerine yalnız 140 karakterli yazı yazılıyordu. Bu karakter sayısı 280’e çekilerek daha rahat ve özgün tweetler atmamız sağlanmıştı. Bundan böyle bu uygulama kullanıcıları yazılı ve görsel tweetlerden farklı olarak sesli bir şekilde tweet atabilecekler. Kullanıcılara bu sevindirici haber gece vakti geldi. Kullanıcılar bu özelliği hemen merakla denemeye başladılar. Böylelikle artık yazı yazmaktan kurtulup sesimizi kolayca kaydedip özgün bir şekilde takipçiler ile paylaşmamız mümkün hale geldi.

teknik destek

Aşağıdaki genelde yapılan işlem ama ilerde farklı fonksiyonlar eklenebilir. Eksik kısımları olabilir ama şu an için değişim sinyalleri devam ediyor. iPhone için testleri yapılan özellik yakında Android’ de olacak.

Sesli tweet nasıl atılır?

  • Gönderme arayüzüne geliniz.
  • Sol kısımdan mikrofona basılı tutuyoruz.
  • Ses kaydını yapıp gönderebiliyoruz. Toplam süre 2 dakika 20 saniyedir.

Twitter sesli tweet gönderme dönemi
Twitter sesli tweet kolay bir şekilde bu özelliği kullanmamız mümkün. Tweet atma ara yüzüne gelip sol taraftaki mikrofon tuşuna basarak sesimizi kaydedip tweet atabiliriz. 140 saniyeye kadar sesimizi kaydedip tweet atabiliriz. Gerçekleştirdiğiniz kayıt video şeklinde gözükecek, takipçileriniz üzerine tıklayarak sesinizi içeren kayda kolayca ulaşabilecekler.

Sesli tweet özelliğini nerelerde kullanacağız?

Sesli tweet, alıntılama yaparken ya da bir tweet yanıtlarken atılamayacak. Sadece yeniden yazdığımız tweetleri bu şekilde atabileceğiz. Sesli tweet özelliğini kimler kullanabilir? Şuanda sesli tweet özelliği test aşamasında. Yani sınırlı kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Ülkemizde de çok az sayıda şanslı kullanıcı tarafından kullanılmakta. Sadece İOS kullanıcıları bu özelliği test edebilir. Test aşamasının bitmesi ile birlikte tüm kullanıcılar bu özelliğe kolaylıkla erişebilecek. Bu özellik adından daha çok söz ettirecek gibi duruyor.

Son Güncelleme: 23.09.2020 22:28