Twitter hackleme açığıyla mesajlar okundu

media 1151

Twitter hesaplarına erişimi sağlayan bir açık yeni keşfedildi. Geçen yıl ortaya çıkan bir açıkla kullanıcıların mesajlarına erişim sağlandı. Twitter hacklendi mi?

teknik destek

Twitter daha çok siyasi paylaşımların merkezi olmakta. Meydan okumalar bile bu platformdan yapılmakta. Twitter’ ın başı önemli bir açıkla ağrıdı. Güvenlik açığının detaylarını şöyle bir inceleyelim…

Twitter’ ın geliştiricilerinin tespit ettikleri bir açıkla Twitter kullananların mesajları okundu. Twitter’ ın açığı kapattıktan sonra yaptığı açıklamada etkilenen kullanıcı sayısının az oldu ve yüzde 1′ lik bir kısımdan bahsedildi.

teknik destek

Tabi kullanıcı sayısına döktüğünüzde baya bir kullanıcının mesajlarına ulaşıldı. Kısaca Twitter hacklemeye açık. Bu açıktan ne zamana kadar yararlanıldığı net bir açıklama yapılamadı ama açığın ne zaman ortaya çıktığı açıklandı.

Twitter mesajların okunmasına neden olan açık

Açık Twitter’ ın 1 – 1.5 yıl önce yaptığı bir değişikliğin buna neden olduğunu açıkladı. Bu resmi açıklama Twitter tarafından yapıldı.

Aylar önce çıkan açık kısa sürede kapatıldı. Peki ulaşılan hesaplar ne olacak? Hiçbir şey! Kimlerin bu açık kurbanı olduğu bilinmiyor.

Twitter hackleme açığıyla mesajlar okundu