Twitch oyun satışına başlıyor!

media 2167

Twitch, canlı oyun yayınının gözde platformlarından biri. Yeni 51 oyunun satışını yakında gerçekleştirecek. Twitch' te oyun nasıl oynanır? Yazılım gerekiyor mu?

teknik destek

Canlı oyun yayınlanmasının gözde platformu, 51 oyunun satışını yapacak ve yakında bu sayıda artış bekleniyor. Hemen hemen bir milyar dolar fiyata Amazon’un 2014 senesinde satın aldığı canlı oyun yayın platformu Twitch, oyun satışına başlıyor.

Şimdilik satışa çıkacak 51 oyunun içinden 39’unu çalıştırmak için oyunu aldığınız bilgisayarda Twitch masaüstü uygulamasının kurulmuş olarak bulunması gerekiyor. Geriye kalan 12 oyunun çalışması için değişik bir yazılım ya da hesap gerekiyor. Bu oyunların beş adedi için Ubisoft’tan Uplay üyeliği, Trion Reactor için de Glyph üyeliğine ihtiyaç duyuluyor. Sonuç olarak satın alacağınız oyunları oynayabilmeniz için Twitch ve başka hesaplara gereksinim duyabilirsiniz.

teknik destek

Oyunlar Twitch’ten iki değişik yolla satın alınabiliyor. Bunlardan ilki kullanıcıların oyun hakkında bilgi sağlayan sayfa üzerinden oyunu alması, ikinci seçenek ise bir canlı yayın oyunu oynanırken o sayfadan satın alma işlemi sağlanabiliyor. Twitch’in gelir paylaşımını isteyen yayıncılara, kendi sayfası üstünden yapılan satışlarda %5 komisyon veriliyor. Aslında satın alma işlemlerinin tümü temel olarak Amazon üstünden yapılacak. Ödenecek para birimi ise dolar olduğu görülüyor.

Twitch’in masaüstü uygulaması üzerinden Twitch oyunları şuan için satın alınamayacak. Amazon bu adımı atmak için olması gerekenden fazla beklemiş görünse de, oyunların çalışması için Twitch masa üstü uygulama ve diğer platformları ikna etmek kolay olmayabilir. Bu uygulamanın başarılı olup olmayacağını ise zaman geçtikçe göreceğiz.

Twitch oyun satışı

media 2165

Son Güncelleme: 08.04.2017 19:35