Türkiye' de genişbant internet ağ erişimleri büyüyor

media 1986

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Genişbant internet ağlarında Türkiye, dünya standartlarında bir altyapı oluşturma hedefinde. 4.5G internet bazı bölgelerde çekmezken 5G altyapı çalışmaları devam etmekte.

Ülkemizdeki internet ağlarındaki gelişimler konusunda açıklamalarda bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; önümüzdeki dönemde Bakanlık yatırımlarının çoğunun Genişbant internet ağlarını yaygınlaştırmak üzerine olduğunu belirtti.

teknik destek

Dünya standartlarında bir internet altyapısı hedefi

Kamu Teknoloji Platformunun Ankara Ticaret Odası Congresium alanında düzenlediği Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı açılış konuşmasında “Ülkemizdeki internet ağlarındaki gelişim ve yatırımlara değinen Ahmet Arslan, bakanlık bütçelerinden bu gelişim için ayırdıkları pay ile altyapıların gelişip güçlenmesi için çalıştıklarını ve yakın zaman içerisinde yapacakları çalışmalar ile Dünya Standartlarında bir internet erişim ağına sahip olmayı hedeflediklerini” dile getirdi. Gelişen teknolojilerin artık internet ortamından bağımsız yürümediğine değinen Arslan bu şekilde kuvvetli bir altyapı ile Ülke Gelişimini de hızlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Fiber hat uzunluğu rekor seviyeye çıkarıldı 

Açıklamalarında yatırımlarının karşılığı gelişen hat uzunlukları hakkında da bilgiler veren Bakan Arslan, göreve geldiklerinde 80 bin Kilometre uzunluğunda bulunan Fiber Altyapısının 300 bin Kilometre seviyelerine çıkarıldığını ve kısa dönem içerisinde de bunu 500 bin Kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında internet hızını 4.5G hızına çıkararak birçok Avrupa Ülkesinden daha önce bu hızı yakaladıklarını ve 4.5G kullanıcılarının bu süre içerisinde 52 milyon seviyelerine yaklaştığını açıkladı. Bu rakamların da Ülkemizi İnternet teknolojileri ilerleme hızında Dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasına soktuğunu belirten Arslan, hedeflerinin dünyanın en kullanışlı ve hızlı internet sağlayıcısı olmak olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye' de genişbant internet ağ erişimleri büyüyor


4.5G simgesi yok nerede LTE nedir

4.5G simgesi yok nerede LTE nedir