Türk Telekom Google açılmıyor sorunu

media 605

Türk Telekom, DNS saldırısı için basın açıklamasında bulundu. Siber saldırılar nedeniyle internet ve Google' un servislerine erişimde sorunlar yaşandığı doğrulandı.

teknik destek

Bugün saat 15′ e doğru yaşanmaya başlanan Google servislerine erişim sorunu için Telekom’ dan resmi bir açıklama yapıldı. Gün içerisinde bazı iddialar dolaşıyordu ve bunlardan biri ise siber saldırı. 

Alınan saldırılardan en çok Google’ un hizmetlerine erişimde sıkıntılar yaşanıyor. Chrome’ dan internet açılmıyor veya internete giremiyorum diyenlerin sayısı baya bir arttı.

teknik destek

Fırsat bu fırsat hemen Telekom’ u gömelim. 🙂

Evet bazıları şimdi sosyal ağlarda T.Telekom’ u gömmekle uğraşıyor. Birincisi evet ülkemiz bu alanda çok yatırımlar yapması gerekiyor. Zatende bir iki yıldır önemli çalışmalar yapılıyor. İkincisi bu tarz saldırılar ABD dahil çoğu ülkede görülmekte. Yoğun ciddi büyük çapta yapılan saldırılara çoğu ülke anında önleyemez.

Türk Telekom DNS’ leri saldırı alıyor

Basın açıklamasını internet sitesinde yer veren şirketin uzmanlarım tarafından yoğun şekilde saldırıların engellenmesi için çalışma yapılıyor.

Direk hedefde DNS’ ler var! Yurtiçi ve yurtdışı trafik yoğunluğunda gerekli çalışmaların yapıldığı ve bu saldırıların etkisinin minimuma indirilmesi için uzman güvenlik ekiplerinin olduğu belirtiliyor.

Aşağıda paylaştığımız şirketin yaptığı basın açıklamasının detaylarına web adresinden ulaşabilirsiniz.

DNS saldırısının etkisinin ilerleyen saatlerde çok aza indirileceğini düşünüyoruz. Zaten sadece yurt içinde internet yoğunluğunda gerekli çalışmaların yapılmadığı belirtiliyor. 

Türk Telekom Google açılmıyor sorunu


Türkiye' den yurtdışına gelen aramayı cevaplama ücreti

Türkiye' den yurtdışına gelen aramayı cevaplama ücreti