Telefon sinyal gücünü arttırma önerileri

media 879

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android ya da iPhone telefon çekmiyor veya sinyal seviyesi düşük ise bunun olası nedenleri birden fazla olabiliyor. Operatör kaynaklı durumlar dışında birde cihaz kaynaklı olabiliyor.

Akıllı telefonlar her geçen gün hayatımızın daha da önemli bir parçası haline geliyor. Özellikle tüm işlerimizi tek bir telefon üzerinden yaptığımızda telefonun çekmeme ya da yetersiz sinyal durumu oldukça can sıkıcı bir hal alabiliyor. İş telefonlarında bu durumun yaşanması demek üretkenliğin de düşmesi anlamına geliyor. Bu nedenle telefon sinyal gücünü arttırmak için bazı yolları deneyebilirsiniz.

teknik destek

Telefonlarda süsleme ya da koruma amaçlı kullandığımız kapak ile kılıflar telefonların sinyal gücünü büyük ölçüde azaltıyor. Telefonlardan dış malzemeleri alarak, telefonun daha güçlü sinyal ile çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Telefon şebeke çekmiyor nedenleri

Telefonda sinyal neden azalır? Telefonlar sinyalleri ve tüm bağlantıları baz istasyonları üzerinden alır. Bazı durumlarda baz istasyonları ile telefon sinyali arasına bazı engeller girebilir. Bu engellerin ortaya çıkması nedeniyle de telefonların çekim gücü azalır. Hal böyle olunca telefonlarda internet bağlantısı azalabilir, konuşmalar kesik şekilde gelir, mesajlar ise geç ulaşır. Baz istasyonuna yakın olan telefonların çekim gücü her zaman en üst seviyelerde olduğu görülür.

  • Yazılım faktörü! Uyumlu olduğundan emin olmadığımız yazılımların cihazlarda kullanılması
  • 3G ve 4.5 faktörü. Çekim seviyesi düşük olan yerlerde 3G kullanılması gerekiyor
  • Sık sık telefonun yere düşürülmesi
  • Batarya faktörü! Yan sanayi replika pillerin çekimde etkisi görülmekte
  • Sim kart ile cihaz uyumsuzluğu

Dış kaynaklı veya iç kaynaklı birden çok neden olabiliyor. Örnek bulunduğunuz bölgede yer alan baz istasyonu 4.5G’ de aynı anda 100 kişinin kullanılmasına imkan verirken, bu sayi arttığında sonradan dahil olan kişiler istediği hizmeti alamayacak. En azından 4.5G hızına ulaşamayacak.

Telefon sinyal gücünü arttırma önerileri