Telefon kamerası ile duvarların arkasını görme

media 1474

Son güncelleme 6 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Yakın bir zamanda telefonla duvar arkasını görebileceksiniz. Şu an bu teknoloji için MIT çalışmalara devam ediyor. Bu tarz telefonları acaba fiyatları ne olacak?

MIT mühendisleri geçtiğimiz seneler içerisinde duvarların arka tarafını görebilen Wi-Fi kameralar geliştirdi. Wi-Fi frekansı içerisinde çalışan kameraların radar yakalayabilme özelliği sayesinde telefonlara eklenmesi ve bu radarların kameranın çalışması ile birlikte duvar gibi katı cisimlerin arka kısmını görebilmeleri sağlanacak.

teknik destek

Telefon kamerası ile duvarların arkasını görme durumu yeni nesil cihazlar içerisinde yer alması beklenen özellikler arasında.

Duvarın arka kısmını görebilme

MIT mühendislerinin üretmiş olduğu bu kamera sistemi son 4 yıl içerisinde mekanların içini görebilme ve mekanlarda navigasyon aracılığı ile yer belirleyebilme özelliğine sahip olacak. Kinect sensörü adı verilen bir teknoloji kullanılarak üretilen bu kamera sistemleri cep telefonlarında yer alarak kullanıcıların görüş alanlarının daha net bir şekilde korunması durumunu da göz ardı edecek. Kameralar insan vücudundan yansımakta olan sinyalleri baz alarak duvar ötesi görüşü sağlayacak.
Yarasa Görüşü

Telefon kamerası ile duvarların arkasını görme

MIT Bilgisayar Bilimleri ve Yapay Zeka Laboratuarı içerisinde üretimi sağlanmış olan Wi-Fi kameraların çıkış aşaması ise yarasaların gece görüşünden ilham alınarak yapıldı. 

Wi-Fi radar görüşü ile birlikte yeni nesil cihazlar içerisinde yer alması beklenen yarasa görüşü sayesinde cep telefonunun kamerası bir duvara tutulduğu zaman ve bu özellik açıldığı zaman kameranın duvarın ötesini görebilmesi sağlanacak. Wi-Fi Vision cihazının sonar ve radar sistemleri tarafından kullanılan teknolojiler ile birlikte üretildiği ve piyasaya çıkarılacağı düşünülüyor. 

Bakalım bu tarz telefonlar Android ve iOS iPhone olabilecek mi?