Teknoloji bağımlılığı ve haklı sebepleri

Teknoloji bagimliligi ve hakli sebepleri

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Bizi teknolojiye deli gibi bağımlı kılan sebepleri hiç düşündünüz mü? Telefonu elimize aldığımızda bırakamadığımız, bilgisayarın ya da televizyonun başına oturduğumuzda kalkamadığımız olur. Peki bizi teknolojiye tutsak eden nedenler nelerdir?

Hayatın yoruculuğundan uzaklaşmak

teknik destek

Çalışmak, okumak bazen yemek yemek bile bizi yorar. İşte tam bu zamanlarda teknoloji hayatımızı kolaylaştırarak ve yeni kapılar açarak bizi mutlu eder.

Yeni insanlarla iletişim kurmak

Aynı şehirlerde hatta ülkelerde olmasa bile dostluk kuran milyonlarca insanın arasındaki bağ; teknoloji! Yeni kültürleri, tipleri ya da hayatları daha kolay tanımamızı sağlayan teknolojiyi geride bırakmak mümkün değil! Bize hem bilgi veriyor hem de dostluk, aşk, aile…

Gücümüz, aklımız, hayatımız: Teknoloji

Yetersiz kaldığımızda, aklımız durduğunda ya da yorulduğunuzda imdadımıza teknoloji yetişir. Bizi tüm zor durumlardan ve sıkıntılardan saniyeler içinden uzaklaştırma yeteneğine sahip olan teknolojiye deli gibi bağlanmak için sebepler arasında bir de bu kolaylık vardır.

Teknoloji bagimliligi
Teknoloji bağımlılığı ve haklı sebepleri

Bilimi ilerletip bilgi kaynağı olmak

Büyük buluşları, keşif ve icatları teknolojisiz asla başaramadık. Teknoloji başlı başına bir bilim!

İstediğimiz zaman istediğimiz bilgiyi elde etmek, hatta bu bilgilerden bir de yapay zeka oluşturmak! Teknolojinin diğer adı; bilim…

Yeni meslekler, uğraşlar

Teknolojiyle birlikte hem para kazanmak hem de iş bulmak daha da kolay hale geldi. Hatta yatarak para kazanmak bile mümkün oldu. İş böyle olunca bizi teknolojiye deli gibi bağımlı kılan sebepler de artış gösterdi.

teknik destek