Snapdragon 450 işlemci tanıtımı yapıldı

media 152

Snapdragon 450 mobil işlemci resmi olarak üretici firma tarafından tanıtıldı. Qualcomm şirketinin orta segment modeller için ürettiği işlemci yüksek performans vadediyor.

teknik destek

Mobil sektörü her geçen gelişimini sürdürmektedir. Özellikle akıllı telefonların en önemli parçası olan işlemci son dönemde  yeni gelişmeler ile dikkat çekmektedir. Artık mobil telefonlarda bir çok ağır uygulamaları kullanabilmekteyiz. Bilgisayarımızda kullandığımız bir çok oyun ve programları mobil işlemcilerin gelişmesiyle artık rahatlıkla telefonlarımızda kullanabilmekteyiz. Mobil işlemci sektörünün lider markası olan Qualcomm şirketi yeni bir işlemcinin tanıtımını yaptı.

Qualcomm firması son işlemcisi Snapdragon 450‘nin tanıtımını resmi olarak yaptı. Snapdragon 450 işlemcisi firma tarafından orta düzey cihazlarda yüksek performans almak için tasarlandı. Orta segment modellerde yüksek performans vaadi firma tarafından verildi.

teknik destek

Snapdragon 450 işlemci tanıtımı yapıldı

media 151

Snapdragon 450 mobil işlemcisi MWC Shanghai etkinliğinde şirket yetkililerince resmi olarak tanıtıldı. Qualcomm şirketinin  yeni çıkardığı bu işlemci orta segment modellerde bir çok ağır uygulamanın sorunsuz olarak çalışması için tasarlandığı açıklandı. Oyun vb uygulamalarda yüksek performans alabilmek için orta segment modellerde kullanılacağı yine firmanın açıklamalarında yer aldı.

Peki Snapdragon 450 işlemcisinin özellikleri nasıl olacak ? Geçen dönem firma tarafından yine aynı segmentte üretilen Snapdragon 435 modelinden daha performanslı olarak Snapdragon 450 işlemcisi karşımıza çıkmaktadır. Snapdragon 450 işlemcisi diğerine göre daha küçük bir yapıda bulunmaktadır.

14 nm üretim sürecine sahip işlemci 8 çekirdekli bir işlemci olacaktır. Cortex-A53 tabanlı ve 8 çekirdekli olarak 1.8 GHz hız performansı vermektedir. Ayrıca Snapdragon 450 işlemciye Adreno 506 GPU’su eşlik etmektedir. bu kullanılan GPU diğer modele gire %25 daha fazla performans vermektedir.

Son Güncelleme: 29.06.2017 00:18