Shiftdelete neden hacklendi

media 1121

Shiftdelete.net neden hacklendi? Gece saatlerinde saldırı alarak index basılan önemli teknoloji haberleri sitesi Shiftdelete hacklendi. Hangi hacker grubu hackledi saldırdı?

teknik destek

Shiftdelete.net, Türkiye’ de önemli teknoloji haber sitelerinden biri. Teknoloji severlerinin takip ettiği sitelerden biri olan Shiftdelete neden hacklendi?

Shiftdelete sitesine girdiğimizde JRB OPS adlı grubun hacklediği görünüyor. Bozkurt97, Jonturk75 ve RootDevilz adlı hackler tarafından saldırı alan Shiftdelete neden hacklendiği grubun Twitter hesabında henüz paylaşılmadı.

teknik destek

Siber saldırı yapan grubun hesabı twitter.com /JRBops olarak atılan index’ de görülmekte. Sayfada saldırı nedenini belirten bir Tweet atılmamış. Grup Türk olarak bilinmekte.

Hacklenen siteye tahmini atılan index saati 02:30 veya 40 olarak düşünülmekte. Daha öncede hacklenen site özellikle 2014 yılında aynı benzer bir şekilde anasayfasına index almıştı.

Shiftdelete neden hacklendi

Shiftdelete nasıl hacklendi

Shiftdelete’ nin yazılımı Wordpress tabanlı. Bu Web sitesi yazılımı dünyaca ünlü ve Google tarafından geliştirilen bir yazılım. Ama açık kaynağa sahip olaması sebebiyle sürekli hacklemeye açık olarak bilinmekte. Artık sadece bu yazılım kaynaklı bir açık mı söz konusu yoksa kullandıkları sunucuda tespit edilen bir açık kaynaklı mı ilerleyen saatlerde bi ihtimal belli olur. www.andronova.net…

Son Güncelleme: 11.11.2018 03:44