Modemde köprü modu nedir nereden yapılır

media 358

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Modem köprü modu nedir ve ne işe yarar kısa bir açıklamamız olacak. Çoğunlukla network tarafında gördüğümüz bu işlemlerin zamanla yerini farklı cihazlar aldı diyebiliriz.

Elinizde kullandığınız modemin haricinde bir tane daha modem bulunuyorsa bu modemi köprü modu adlı moda geçirerek ekstradan bağlantı noktası elde edebilirsiniz. Böylece modeminiz iyi sinyal almazsa ikinci modemle sabit bağlantınızı evinizin farklı yerlerinde de sinyal azlığına maruz kalmadan kullanabilirsiniz. Modemde bridge mode köprü modu nedir sorusunun cevabı sinyal sıkıntısı çekenlerin aynı anda iki modem kullanabilme olanağının sağlanmasıdır.

teknik destek

Çok nadir karşılaşılan bir işlem ve genelde teknik bilgisi olanların işlem yaptığı bölüm diyebiliriz. İşlemde sadece modem üzerinden işlem yapılması yeterli olmamakta. Kullanılacak diğer cihazda da gerekli işlemler yapılamakta.

Köprü modu nasıl açılır?

Modeminizi bridge moda alabilmeniz için önce modem arayüzüne girmeniz gerekir ve sonrası aşağıda yer alıyor.

  1. Öncelikle modeminizin arayüzüne bağlanmak için internet tarayıcısına 192.168.xx… ile devam eden IP adresinizi yazın.
  2. Ardından açılan ekrandaki menüden arayüz ayarları yazan kısma girin.
  3. Bu kısımda alt kısımda açılan yeni sekmeye (internet) tıklayın ve yine sayfanın altındaki PPPOE ayarları içerisinden köprü arayüzü yazan yeri aktifleştirin.
  4. Ardından kaydetme tuşuna basarak ayarları kaydedebilirsiniz.

Ana modemde yapılacak son işlem ise;

Cihazınız bu işlemlerin ardından köprü moduna geçer. Şimdi artık köprü moddaki cihaz kablosuz yayınlar yapabilecektir. Ancak bu modemin IP adresinizi dağıtma görevi yoktur. Bu görevi ana modem yapar. Bu yüzden modemin sunucularından birini pasif durumuna getirmeniz gerekir. Bu işlem için modeminizin Lan adlı sayfasına girin ve bu kısımdaki DHCP adlı sunucuyu pasif duruma getirin. Ardından işlemi kaydedin. Artık ana modeminiz ile yeni modeminiz arasında bir Ethernet kablosuyla bağlantı yapabilirsiniz.

Modemde köprü modu nedir nereden yapılır

Son Güncelleme: 21.05.2020 16:11