Kaspersky Asus bilgisayarlar hacklendi açıklaması

media 1043

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Kaspersky' den Asus bilgisayarın sistemlerinde görülen açıktan dolayı hacklendiği yönünde açıklama yapıldı. Yapılan bir güncellemeden sonra doğan bir açıkmış.

Rusya merkezli dijital güvenlik şirketi Kaspersky, Asus bilgisayarlar hakkında dikkat çekici bir açıklama yaptı. Dijital güvenlik alanında sektörün liderlerinden biri olan Kaspersky, Asus’un kendi güncellemesinin içerisinde bir zararlı yazılım tespit etti.

teknik destek

Kaspersky’ın açıklamasına göre, resmi Asus güncellemesi hackerlar tarafından ele geçirildi ve bu zararlı yazılım hackerlar tarafından güncellemeye yerleştirildi.

İşte Kaspersky tarafından yapılan açıklama

Kaspersky tarafından yayınlanan blog yazısında, bu zararlı yazılımın cihaz ile birlikte kullanıcıya geldiği yazılıyor. Hackerlar Asus’un güncelleme yazılımını bir arka kapı niyeti ile kullanıyorlar. Bu sayede zararlı yazılımı bilgisayarın içine hiç fark ettirmeden yerleştiriyorlar. Yazıda bu durumun hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayarlarda var olduğuna değiniliyor.

Güncelleme 1 milyondan fazla kullanıcıya dağıtıldı yani 1 milyondan fazla Asus kullanıcısı bu zararlı yazılıma sahip cümleleri de açıklamada yer aldı. Asus ise kod adı ShadowHammer olan bu açığı çözmek için çalışmalara başladı. Asus’un piyasa değerini ciddi anlamda etkileyen bu zararlı yazılım, daha şimdiden 600 kullanıcının bilgilerini hackerlara aktardı.

Kaspersky Asus bilgisayarlar hacklendi açıklaması

Son Güncelleme: 12.04.2019 02:12